Yılın son Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda yaşanan gemi kazalarının yanı sıra çözüm süreci, bölgesel meseleler ve paralel yapıyla mücadele ele alınacak.

2014 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakanlık Merkez Bina’da saat 15.45’te başladı. Çözüm süreci ve bölgesel meselelerin yanı sıra paralel yapıyla mücadelenin de ele alınması beklenen toplantıda 2014 yılının genel değerlendirmesinin yapılacak. Toplantıda ayrıca bu kritik başlıklara ilişkin 2015 yılında atılması gereken adımlar ele alınacak. Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler ve terör örgütü IŞİD’le mücadelenin diğer konu başlıkları arasında yer alıyor.

Bakanlar Kurulu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın dün yaşanan İtalya’ya yakın bölgelerde yaşanan gemi ve feribot kazalarının yanı sıra bugün Irak’ta yaşanan tünel kazasına ilişkin bilgi verecek. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ise Şırnak Cizre İlçesi’nde dün 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili Bakanlar Kurulu’na bilgi vermesi bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu’nun ardından AK Parti Genel Merkezi’nde saat 19.00’da toplanacak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.