Bu kapıyı bu hale getiren hırsızlık girişimine karşı direnç ve dayanıklılık testi ölçümü!

TSE Kayseri Laboratuvar Müdürlüğü’nün Kapı ve Pencere Sistemleri Laboratuvarında TS EN 1628 Statik Yükleme Altında Direncin Belirlenmesi, TS EN 1629 Hırsızlığa Karşı Direnç-Dinamik Yük Altında Direncin Belirlenmesi, TS EN 1630 Manuel Hırsızlık Girişimine Karşı Direncin Belirlenmesi testinden  KAPISAN ÇELİK KAPI bu yılda  başarıyla geçti.

Ana Deney: Deney numunesinin direnme sınıfına uygun en etkili alet veya takım seti kullanılır, ön deney esnasında tanımlanan deney numunesinin zayıf ve korumasız alanları hedef alınarak, yapılan girişimler deney numunesini zorlama ile açmak veya erişilebilir açıklık oluşturmak için yapılmalıdır. Bu husus EN 1627:2011’e uygun olarak direnme sınıfı için direnme süresi ve toplam deney süresi içinde yapılmalıdır.(Seçilen sınıfa göre alet takımlarıyla hırsızlık girişimde bulunulur) 





Firma Kurucularından Mehmet Dolaşık yaptıkları ürünlerinin diğer aşamadaki testlere gerek kalmadan, ilk testte güven vermesi ve bunu her sene aynı neticeyle sonuçlanması açısından çok mutlu olduklarını kaydetti.

Karaman'dan dünyaya açılan kapı;

Dolaşık, Kapısan Çelik Kapılarını, başta Konya, Mersin, Mut, Silifke, Antalya, Alanya, İzmir gibi yerlere aralıksız kapı gönderdiklerini ifade ederken, yurt dışında; Irak, Almanya, Fransa, Arnavutluk'a ihracat yaptıklarını, şu anda da Tunus'a çelik kapı göndereceklerini söyledi.

Ürünlere kadın eli de değiyor;

Dolaşık, firmalarının üretim fabrikasında kadınlara da öncelik tanıdıklarını ve birçok işte başarılı işler çıkardıklarını da söyledi.

Dolaşık, öncelikli hedeflerinde yurt dışındaki fuarlara katılarak, Afrika Kıtasına, özelliklede Orta Doğu ülkelerine, Avrupa ülkelerine ihracat yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Yaklaşık 30 kişinin istihdam edildiği Kapısan Çelik Kapı Fabrikasında ayrıca evlerin içerisinde kullanılan iç kapılarının üretimi de yapılmaktadır.

FİRMA HAKKINDA!

1988 yılında ticari hayata başlayan DOLAŞIK MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından kurulan KAPISAN ÇELİK KAPI, 1998 yılında 300 m2lik bir alanda çelik kapı imalatına başlamış olup, şu anda Karaman Organize Sanayi Bölgesinde 3000 m2 kapalı 3000 m2 açık alan olmak üzere toplam 6000 m2 alanda faaliyet sürdürmektedir.

Bulunduğu ekonomiyi de göz önüne alarak, toplam kalite yönetimi ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeyi amaç edinen KAPISAN Çelik Kapı günlük 40 adet yaklaşık 12.500 adet çelik kapı üretim kapasitesi ile bölgesindeki liderlik konumunu her geçen gün daha da yükseltmektedir. 
Firmamız yurt içinde göstermiş olduğu başarısının yanı sıra gerçekleştirdiği yurtdışı ihracat faaliyetleri ile de azmini kanıtlamıştır.


Kalite Politikası
KAPISAN Çelik Kapılarımız TSE kalite belgeli ve 2 yıl garantili olmakla birlikte "Pozitif Geçme" tekniği ile monte edilmektedir. Yani yıkım, kırım, harfiyat, boya, sıva, rötüş işçiliği gerekirmez. Pratik bir şekilde ve kısa sürede monte edilmektedir.

DKP çelik alaşımlı sacdan imal edilmekte olan kapılarımız elektrostatik toz boyama işleminden sonra 220 C'de fırınlanır. Ses, toz ve dış etkenlere karşı kauçuk fitil, strafor ve izocam izolasyonu ile tecrit edilir. Kapılarımızda aynı yönlü üç pimle desteklenen üç adet yağlanabilen menteşe ve tam güvenlik sağlamak amacıyla bilyalı barelli ve kancalı kilit sistemi kullanılır. Üretimin son aşamasında kapılarımız, kalite kontrol departmanı tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenir ve onaylanarak satışa sunulur. Ahşap modellerimizde kabartmalı ve rustikli MDF üzerine ithal PVC kaplama kullanılmaktadır.