Başkent Hasar Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Karaman Temsilciliği  dün(12.04.2013) hizmete girdi

Firma yetkilisi Fevzi Karaman, çalışma alanlarının, trafik kazasına bağlı ölüm ve sakatlık tazminatların poliçe teminatı kapsamında alınabilmesini,  yasalarda belirtilen sınırlar dahilinde de sorunsuz bir şekilde alınmasını sağlamak olarak belirttiler.

Fevzi Karaman;''Zaman zaman basında çıkan ve kavram kargaşasına neden olan  trafik kazasına bağlı  ölüm ve sakatlık tazminatlarının  alınmasına dair  konunun yasal çerçevesinin anlatılması ve bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz,''dedi.

Karaman açıklamasının devamında ''maalesef  insanları kandırmak için kulağa hoş gelen gerçek dışı tazminat tutarları söylenerek  yalan yanlış bilgilerle  vekaletname alınmakta  ve kaza mağdurları hem yüksek vekalet ücreti hem de  kötü bir hizmet alarak  bir kez daha zarara uğramaktadır,''dedi.

Karaman açıklamasını tek tek maddelendirerek şöyle dedi;''
1.Trafik sigortasının teminat kapsamı yalnızca 3.şahısları korumak içindir.

2.Trafik kazasına bağlı ölüm ve sakatlık oluştuysa ölüm için alınan tazminat (destekten yoksun kalma tazminatı)  sakatlık için alınan tazminatın ismi ise iş göremez  tazminatıdır.

3. Trafik kazası mağdurları  poliçe teminatı kapsamında  2918 sayılı Kara Yolları Trafik kanunu Madde :97  gereği  kendileri direk başvuracağı gibi  borçlar kanununun vekalete dair hükümler ışığında vekaleten herhangi birine bu işini takip ettirebilirler. Sıkıntı bu aşamada başlamaktadır.

4.Trafik kazası mağdurları mutlaka işlerini yaptırırken Hukukçulara yada bu işte uzmanlaşmış Kurumsal Yapısı olan Hasar Danışmalık Firmalarına vekalet vermesi gerekir. Maalesef  insanları kandırmak için kulağa hoş gelen gerçek dışı tazminat tutarları söylenerek  yalan yanlış bilgilerle  vekaletname alınmakta  ve kaza mağdurları hem yüksek vekalet ücreti hem de  kötü bir hizmet alarak  bir kez daha zarara uğramaktadır.

5. Bu konular ile ilgili yapılan yanlış işlemlerle ilgili olarak yaşanan olaylar gazetemizin köşe yazarı Fevzi Karaman tarafından yayınlanmaya devam edecektir. Dileğimiz yaşanması istenmeyen kazalardır, ancak olan kazalarla ilgili yanlış ve bilinçsiz olarak yapılan müracaatlar neticesinde acı dolu insanlarımız tekrar tekrar mağdur olmaktadırlar.

Bu yüzden kazazedelerin hem etik olmayan davranış biçimiyle  hem de ciddi maddi tazminat kaybına sebep olan ve basında  çantacı tabir edilen   ve hiçbir  bilgisi ve kurumsal niteliği olmayan  bu tür insanlara kesinlikle itibar edilmemelidir. Dileğimiz;  Kurumsal firma olarak  çalışmalarına devam eden ve yurt içinde geniş bir  temsilcilik faaliyeti bulunan  “BAŞKENT HASAR YÖNETİMİ VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ”nin engin tecrübesi  ve bilgi birikimiyle  halkımıza  Hasar Danışmanlığına her zaman bu konularla ilgili 7/24 ulaşabileceklerini  her türlü  bilgi akışının 0 338 212 33 77-0 530 601 69 74-0 533 625 99 09 telefonlarımızda hemen  bilgi sağlanacağı  bilinmelidir,'' diye de ekledi.