Çölyak Şenliği 25 Mayıs 2013 Cumartesi Günü İstanbul Galeria AVM de Çölyak Hastaları, Üretici ve tedarikçi firmaların katılımı ile gerçekleşmiştir.
Gerçekleşen bu organizasyona Golda üretici olarak katılmış ve standın da yeni çıkarmış olduğu Glutensiz Ürünleri Sade İrmik, Meyveli irmik ve Un Karışımını çölyak hastalarına tanıtmıştır. Standımızı ziyarete gelen çölyak hastaları ile ilgilenen Golda Üretim ve Ar-Ge Müdürü Yavuz Irklı; Çölyak hastalarının şuana kadar yasadıkları sıkıntıları, önerilerini ve firmamızdan beklentilerini dile getirdiler. Ayrıca Irklı Golda Glutensiz Sade ve Meyveli İrmik çeşitleri Dünya da ve Türkiye de  tek olma özelliği taşıdığından çölyak hastaları tarafın çok beğenilmiş olduğunu, özledikleri bir tat olduğunu, bu ürünün çölyak hastaları tarafından begenildiğini ve teşekkür aldıklarınıda sözlerine ekledi.
Irklı Çölyak hastası kişiler gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince bagırsaklarında oluşan immünolojik reaksiyonlar sonucu hücrelerde iltihap ve hasar oluşur. Oluşan bu hasar sonrasında besin maddelerinin sindirimi ve emilimi bozulacağından, zamanla vücutta bazı maddelerin eksikliği ortaya çıkar. Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır, yani ailevi kalıtım söz konusudur. Çölyak kimi kişilerde çoçukluk, kimilerinde ergenliki kimilerinde ise orta yaş grubunda ortaya çıkabilmektedir. Tanı konulduktan sonraki aşamada uyulması gereken tek tedavi yöntemi gluten içermeyen besinler ile beslenmektir. Gluten buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunduğu için bu gıdalardan ömür boyu uzak durmak gereklidir. Bu sebeple çölyak hastalığı bir hastalıktan ziyade yaşam biçimidir. Çölyaklı kişiler normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküvi ve benzeri çok sayıda gıdayı yememek durumundadır. Bu ürünlerin yerine Mısır Unu, Pirinç Unu, Soya Unu, Patates Unu, gibi ürünler gluten içermediği için rahatça tüketebilirler.
Son olarak Irklı; bu tür çalışmalar bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Firma olarak üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Glutensiz ürünlere olan talepleri göz önünde bulunduruyoruz. İmkanlarımız çerçevesinde Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda ürün glutensiz ürünlerde portföyümüz genişleyecektir dedi.