Karaman’da Karamanoğlu Mehmetbey Oto Galeriler Sitesi Kooperatifi tarafından yaptırılan Oto Galeriler Sitesi hizmete başladı.
 
Karaman’ın artık modern bir Oto Galeriler Sitesine kavuştuğunu belirten Karamanoğlu Mehmetbey Oto Galeriler Sitesi Kooperatif Başkanı Şevket Beydilli, 2007 yılında TBMM’de çıkan kanunla nüfusu yüz binden fazla olan illerde oto galericilerin şehir dışına çıkması kesinleşti. Bu çıkan kanunun ardından bizlere şehir dışına çıkmamız istendi. Bizde arsa arayışına başladık. Daha sonra belediyemiz öncülüğünde bu arsayı bulduk ve kısa sürede yaptık dedi.
 
VATANDAŞI RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN ŞEHİR DIŞINA TAŞINDIK
Hizmete başlayan Karamanoğlu Mehmetbey Oto Galeriler Sitesi’nde şu an 48 dükkanın bulunduğunu belirten Kooperatif Başkanı Beydilli, belediyemiz yaklaşık 2 ay önce şehir içerisinde bulunan galerici esnafına tebliğde bulunarak artık şehri terk edin dedi. Bu tebliğden sonra buraya 8 galerici esnafı geldi. Mülk sahibi olanlar hariç burada şuan 33 dükkan kiraya tutulmayı bekliyor. Bizler bugünden sonra Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan 2. el oto galericilerin şehir merkezinden çıkarılarak buraya taşınmasında desteklerini bekliyoruz diye konuştu.
 
Açık Oto Pazarının da burada açılacağını ifade eden Beydilli, bizim buradaki arsamızın toplamı 41 bin metre kareydi. Bunun 13 bin metre karesini ticaret alanı olarak kullandık. Geri kalan kısmını ise açık oto pazarı yapmayı düşünüyoruz dedi.
 
VATANDAŞ ARTIK BAKKAL DÜKKANI ARAR GİBİ GALERİCİ ARAMAYACAK
Burasının vatandaşa çok büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Beydilli, 2. el araba almak isteyen vatandaş buraya gelerek istediği aracı alabilecek. Aracını satmak istiyorsa da yine buraya gelerek en yüksek fiyatı veren esnafa aracını satacak. Diğer türlü vatandaş şehir içerisinde bakkal dükkanı arar gibi galerici dükkanı arıyor ve kafası dönüyordu. Hatta dolandırılıyorlardı. Burada bir özelli olacak site tamamen kontrol altında olacak ve olumsuzluklar kesinlikle yaşanmayacak dedi.