Ölümlü trafik kazalarında gerekli belge ve raporlar tamamlandıktan sonra 45 ile 60 gün içinde tazminat yakınına veriliyor! Ne kadar mı?


Karaman dahil 74 il ve ilçede temsilciliği ve 160’ı aşkın çalışanı bulunan Grup Merkez Hasar Karaman İl Müdürü Karaman İl Müdürü İbrahim İNOĞLU ve İl Temsilcisi Mehmet YÜKSEL,
İş ve ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazaları sonrasında devlet veya sigorta şirketlerinden 1000 ile 250 bin TL arasında tazminat ödemeleri alınabildiğini söyledi.
 
Grup Merkez Hasar Karaman İl Müdürü İbrahim İNOĞLU ve İl Temsilcisi Mehmet YÜKSEL, yaptıkları açıklamalarda, "Türkiye'de eksikliği önemli ölçüde hissedilen bir alanda hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız geçirdikleri kazalardan sonra sigorta kapsamında olan haklarını bilmiyor. Bilmediklerinden dolayı ya talepte bulunmuyorlar yada sigorta şirketlerinin uzun prosedürlerinden dolayı almaktan vazgeçiyorlar. Bu yüzden haklı olan davalarında da haksız durumda kalabiliyorlar. Sigorta sektöründeki rekabet ve tazminat sorumlularının olumsuz yaklaşımları da zarar gören kişilerin tekrar mağdur olmasına neden oluyor. Söz konusu mağduriyetleri gidermek için 2010'dan beri Karaman ilimizde sigorta kapsamındaki kayıp ve zararları telafi edebilmek için danışmanlık hizmeti vermeye başladık" dedi.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA BİR BUÇUK AY SÜRE GEREKİYOR
Mağdurların, tazminat taleplerini en kısa sürede almalarına yardımcı olduklarını belirten İnoğlu ve  Yüksel, "Ölümlü trafik kazalarında gerekli belge ve Raporlar tamamlandıktan sonra 45 ile 60 gün içinde tazminat alabiliyoruz. Bedeni olarak zarar görmüş kişilerdeyse hastane sağlık kurallarınca engellilere verilen 'Özürlü Sağlık Kurulu Raporu' alındıktan sonra en kısa sürede sonuçlandırıyoruz. Grup Merkez Hasar olarak hak edilen tazminat bedelini sigorta şirketinin takdirine bırakmıyoruz. Şirketimiz tarafından yapılan aktüer hesabına göre talepte bulunuyoruz. Mağdurlardan, işlemler sonuçlanıncaya kadar herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kazanılan tazminat tutarları da hak sahiplerinin verdiği banka hesabına yatırılıyor.

KASKO ŞİRKETLERİ BİRİNCİ SIRADA
2000'li yıllar öncesi ülkemizde bedeni hasar teminatları 200 lira ve 7 bin lira arasında değişirdi. 2011'de poliçe değerleri 200 bin TL’ye ulaştı. 2012 tavan tazminat rakamı ise 220 bin TL. 2013'te bu oran 250 bin TL oldu. 2011 yılında şirketler tarafından zarar gören sigortalı kişilere 9,9 milyar lira tazminat ödendi. Bunun 8,3’ü hayat dışı sigortalardan, yüzde 1,6 milyarlık kısmı ise hayat sigortasından gerçekleşti”

ÇANTACILARA DİKKAT!
İnoğlu ve Yüksel, “Bu işi yapan ‘Çantacı’ diye tabir ettiğimiz kişiler var. Bunlar, tazminat hakkını bilmeyen insanlardan vekalet alarak, zaten zor durumda olan mağdurları daha da mağdur ediyorlar. Yetki belgesi olmayan, ya da merkezi olmayan kurumlara vatandaşlarımız itibar etmesinler. Bu kişiler, sigorta şirketlerinden, vekalet aracılığıyla tazminatı aldıktan sonra mağdurun bilgisi olmadan tahsil edilen tazminatın büyük bir kısmını kendilerine alıyorlar. Bu ‘Çantacı’ denilen kişiler, zaten mağdur olan ailelerden, kendilerine para ödemesi yapıldığına dair evrak da imzalatıyorlar. Yani sigorta şirketlerinden alınan tazminatın büyük bir bölümü mağdur kişi yerine bu çantacılara gitmiş oluyor. Bu konularda da vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını öneriyoruz” diyerek mağdurlarımız bize Tahsin Ünal mah Ziraat Bankası arkası 24.sokak No;9 ve 212 19 22-0543 279 14 45 numaralı telefonlardan ulaşabilirler dedi