Birleşik Haziran Hareketi Rize toplantısında konuşan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i koltuğundan indireceğini söyledi.

Gezi olaylarının devamı olarak tanımlanan, ilk olarak 30 Ağustos 2014’te ODTÜ Vişnelik tesisinde solda birlikte mücadele imkanlarını değerlendirmek üzere toplanan akademisyenler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin temelini oluşturduğu ‘Birleşik Haziran Hareketi’ Rize’de toplandı. Rize Tek Gıda-İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP PM Üyesi Zeynep Altıok Akatlı konuşma yaptı.

CHP Milletvekili Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili yorumlar yaptığını öne sürerek, “Buradan söz veriyorum. Onu oradan indireceğim. O iftiracı adam daha fazla orada oturamayacak. Önümüzdeki günlerde bunu göreceksiniz. Onu oradan indirmekte kararlıyım. Onunla mücadele etmeye devam edeceğim. Her alanda olduğu gibi” dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise “Birleşik Haziran Hareketi’ni konuşuyoruz. Şu anki Cumhurbaşkanı sürekli gezicilere darbeci deyip duruyor. Hepimiz geziyi yaşadık. Gezi anamızın sütü kadar temiz, berrak ve helal bir hareketti. Bu temiz hareketi karalamak için darbeci deyip duruyor. Bu salonda darbelere karşı direnmiş, yaşamını vermiş bir devrimci geleneğin devamıyız" dedi.