Çayeli’nin kurtuluşunun yıldönümü programı bir çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde Çayeli Dernekler Federasyonu tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. İstanbul Haldun Alağaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen programda Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü de unutulmadı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda gelenlere Türk bayrakları dağıtıldı.

Mehteran gösterisi ile başlayan program Kafkas dansları ekibinin gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sahneye şiirleriyle tanınmış sanatçı Ahmet Selçuk İlkan çıktı.

Programda günün anlamıyla ilgili konuşma yapan Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ’’Bugün iki önemli olay hemen hemen çakışıyor. Bir tanesi Çanakkale Zaferimizin 102. yıl, bir tanesi de Çayeli’mizin kurtuluşunun 99. yılı. İkisini beraber bir şölen düzenliyoruz. Bu zaman kadar Çanakkale’de, Çayeli’mizin kurtuluşunda ve 15 Temmuz’da şehit olanlara Allahtan Rahmet diliyorum. Eğer onlar canlarını vermeseydiler biz belkide bugün yoktuk. Bir olmak iri olmak diri olmak bizim en önemli işimizdir. Bunlar oldukça her zaman başarılı olacağız’’dedi.

Program Çayelili sanatçı Sinan Özen’in sahnesi ile sona erdi.