Rize’de “Günün En Güzel Vaktinde Şehrin Kalbinde Buluşalım” sloganıyla yola çıkan gençler her hafta seher vaktinde namaz ve dualarda bir araya gelecekler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İl Müftülüğü’nün işbirliği ile gençle cami alışkanlığı kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla tertip edilen “Seher Buluşmaları” projesi çerçevesinde “Günün En Güzel Vaktinde Şehrin Kalbinde Buluşalım” sloganıyla gençlerimiz Orta Camii’nde bir araya gelerek sabah namazını kıldılar.

Gerçekleşen seher buluşmasında Rize Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Müftü Yusuf Doğan, TÜMSİAD Rize Başkanı Baki Fil, Rize Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Fahri Alkan, Rize Osmanlı Ocakları Başkanı Kerim Keskin ve öğrenciler katıldı.

Kılınan sabah namazından sonra tesbihat ve dualar yapıldıktan sonra TÜMSİAD’ın ikramı olan çorbalar içildi. Gençlerle sohbet eden İl Müdürü Mustafa Çelik ve İl Müftüsü Yusuf Doğan, haftanın bir gününde Seher Vakti buluşmalarını daha geniş kapsamlı yapacaklarını ifade ettiler.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik açıklamasında, “Rahmet ve bereket izinden başka hiç bir gündemi bulunmayan Seher Buluşmalarında gençlerimizle maneviyat duygusunu birebir yaşıyoruz. Seher vaktinin bereketiyle bereketlenen çorba sofrasının sıcaklığı, her yudumda gönülleri ısıttı. Kardeşliğin, sevginin, saygı ve hürmetin adresi olan Seher Buluşmaları gençlerin yüzündeki tebessüm, gözlerindeki memnuniyet ışığı, tüm yaşananların gönüllere huzur olup aktığının en açık göstergesi oldu” dedi.