Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşirelik; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, sevgiyi ve şafkati içinde barındıran, hızlı çalışan hünerli eller isteyen, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygı yatan hemşirelik; din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır.
12 Mayıs Hemşireler Günü sebebiyle; Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye ULU, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Kerim ŞERBETÇİ ve idareci kadrosu, ilk olarak Genel Sekreterliğimizde görev yapan hemşirelerimizin gününü pasta keserek kutladılar ve ardından Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşirelerimizi tek tek gezerek karanfil takdiminde bulundular. Oldukça neşeli ve güzel geçen kutlama, hemşirelerimizi ve hemşirlerimizi çok mutlu etti. Ayrıca 10 Mayıs Psikologlar Günü’nü de unutmayan idarecilerimiz, psikiyatri servisinde çalışan psikologların da gününü kutlayarak çiçek takdim etti.
Mesleğini tüm zorluklara rağmen hakkı ile yapmaya çalışan, 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü”nü kutluyor, çalışma hayatları boyunca başarılar diliyoruz…