SİVAS (AA) - Sivas Valisi Alim Barut, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barut, mesajında, güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabileceğini belirtti.

Türkiye'de sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını aktaran Barut, "Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak sağlık hizmetlerini, temel bir insan hakkı olarak kabul etmiş ve bu düsturdan hareketle büyük atılımlar gerçekleştirmiş, vatandaşlarımızın bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamıştır" ifadesini kullandı.

Barut, Sivas'ta sağlık alanında önemli çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, "Son yıllarda ilimizde de sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirilmiş, yeni sağlık yatırımlarının yanı sıra sağlık ocaklarımızın ve hastanelerimizin mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve modernizasyonları da yapılmaktadır. Attığımız her adımda sağlık çalışanlarımızın da bizlerle birlikte hareket etmesi, gece gündüz demeden, sağlığımız için fedakarca ve azimli çalışması takdire şayandır" açıklamasında bulundu.

14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Barut, şunları kaydetti:

"Tüm zorluklara rağmen yılın her günü, günün her saati görev yapan sağlık personelimizin, hoşgörülü tutumları ve mesleklerine duydukları bağlılık da takdire şayandır. Büyük bir fedakarlıkla yürüttükleri çalışmalarıyla ülkemizi sağlık alanında gelişmiş ülkelerle yarışacak konuma ulaştıran başta doktorlarımız olmak üzere öğrenci, hoca, hemşire, hasta bakıcı ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılarının devamını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."