Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisine Ramazan öncesi gün içerisinde yaklaşık 500 civarında hastanın başvurduğu, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte günlük ortalama 650 hasta sayısına ulaşıldığı bildirildi. Diğer taraftan hastaların başvuru saatlerinin de ramazan öncesine göre büyük değişiklik gösterdiği belirtildi.
Karaman Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Dr. Attila Beştemir bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 17 saat oruç tutulmasına rağmen beslenme önerilerine uyulmaması, sağlık sorunları olan kişiler kadar sağlıklı kişilerde de olumsuz etkilerin ortaya çıktığını ifade etti.
Sıcak yaz günlerinde oruç tutan insanların sağlıklarına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Uzman Dr. Beştemir, “İftardan sonra Acil servis başvurularımızın önemli bir kısmını kalp hastaları, diyabet hastaları, tansiyon hastaları, mide-barsak rahatsızlığı olan hastalar oluşturmaktadır. Ramazan öncesi gün içerisinde yaklaşık 500 civarında hastanın başvurduğu hastanemiz acil servisinde Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ortalama 650 hasta sayısına ulaşılmıştır. Hastaların başvuru saatleri de ramazan öncesine göre büyük değişiklik göstermektedir. Ramazan öncesi hastaların yarısı gündüz saatlerinde başvurmaktayken ramazan ayıyla birlikte hasta başvurularının büyük çoğunluğu iftardan sonra sahur saatlerine kadar devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
Acil Tıp Uzmanı Dr. Dr. Attila Beştemir bu uzun oruç süresinde özellikle hipertansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, beyin damar hastalığı, diyabet, yüksek kolesterol, obezite, kronik böbrek yetmezliği olan hastaların beslenmelerine daha fazla özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Bu hastalarla birlikte migren gibi baş ağrısı gelişmeye eğilimli kimselerin, psikiyatrik sorunları nedeni ile ilaç tedavisi görmekte olan hastaların oruç tutma kararı verilirken, hastalığın ilgili hekime danışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.