Arife Günü bıçakla yaralanma nedeniyle Karaman Devlet Hastanesi Acil servise genel durumu kötü şekilde götürülen 18 yaşındaki Rafet Bala şifa ile taburcu edildi.

Sağ göğüs ön duvarında bıçaklanma nedeni ile 112 Ekipleri tarafından acil servise getirilen Rafet Bala‘nın yapılan tetkiklerinde sağ akciğerde kanama tespit edilerek ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınmıştı.

Karaman Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Demir, hastası hakkında bilgi verirken yoğun bakımda takip edilen hastanın kanamasının artması nedeniyle aynı gece operasyona alındığını ancak ameliyat sırasında kalbin sağ tarafının da yaralanmış olduğunu gördüklerini belirtti.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar Işıklı’nın da acil olarak operasyona çağırıldığını vurgulayan Op. Dr. Demir; “Eş zamanlı olarak hem kalp hem de akciğer onarıldı. Ameliyat sırasında hastaya 9 ünite kan verildi. Yaklaşık 5 saat süren cerrahinin ardından hasta yoğun bakımda takip edildi.   Hastamıza doğru zamanda doğru müdahalenin yapılması ve hastamızın genç olması nedeniyle bu kadar ciddi bir yaralanmanın ve ameliyatın ardından toparladı. Bugün de taburcu etmeye karar verdik” dedi.

18 yaşındaki Rafet Bala da getirildiği anları hatırlamadığını belirterek, “beni yeniden hayata döndüren doktorlarımıza ve diğer sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN