İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün işbirliği ile organize edilen Cuma günü Aktekke Meydanında başlayan, Cumartesi ve Pazar günü Makro Alışveriş Merkezinde devam eden stantlarımıza halkımız tarafından yoğun ilgi gösterildi. Toplamda 215 kişiye Ağız ve Diş Sağlığı Taraması yapıldı. Yapılan taramalarda kişilere ağız bakımı ve diş fırçalama ile ilgili hekimlerimiz tarafından bilgi verildi.

Çocuklara diş muayenesini sevdirmek amacı ile renkli balonlar ve sticker’lar hediye edildi. Aynı zamanda bilgilendirme broşürleri ile kişilerde ağız ve diş sağlığının önemi vurgulanarak farkındalık oluşturuldu.

Tarama yapılan 215 kişinin ; % 34 ‘ü 0-14 yaş çocuklar, %59,5 ‘u 15-65 yaş , % 6,5 ‘u 65 yaş üstü kişilerden oluşmaktadır. Katılan kişilerin %61 dişlerini fırçalamazken , % 20 ‘sinde dişeti kanaması mevcut ,% 88 ‘i ise düzenli diş hekimi kontrolüne ne yazık ki gitmiyor.

Yapılan anket sonucunda vatandaşlarımızın Ağız ve Diş Sağlığına yeterli önem vermediği ve şikâyeti olmadan diş hekimine gitmedikleri anlaşılmıştır. Bu konunun önemini vurgulamak için herkese tek tek 6 ayda bir kontrollerle gidilmesi ve düzenli diş fırçalamaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.