Samsun’da kanser nedeniyle sağ akciğeri alınan, daha sonra sol akciğerinde de tümör oluşan bir hastanın, Medical Park Samsun Hastanesi’nde uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Samsun’da yaşayan 47 yaşındaki Metin Özçelik’e altı yıl önce akciğer kanseri teşhisi konuldu. Sağ akciğeri tamamen alınmasına rağmen, takibinde sol akciğerinde yeni tümör oluştu. Tedavi için Ankara’ya giden Metin Özçelik’e ikinci kez ameliyat olamayacağı söylendi. Medical Park Samsun Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Kliniği’ne gelen Metin Özçelik’e uygulanan tedavi sayesinde hasta tekrar sağlığına kavuştu.

Yrd.Doç.Dr. Şevket Özkaya, “Hastamızın ileri evre akciğer kanseri olmasına rağmen kemoterapi, radyoterapi ve girişimsel bronkoskopi tedavi yöntemleri ile akciğer kanseri gibi ölümcül olan hastalığı kontrol altına almayı başardık. Artık kişiye ve hastalığına özgü tedavi yöntemleri ile kanser hastalarında umut verici sonuçlar aldığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Uzm. Dr. Adem Dirican, “Akciğer kanseri en çok ölüme sebep olan kanser türüdür. Son yıllarda kanser tedavisinde önemli gelişmeler oldu. Hastanemizde de bu yenilikler yakından takip edilmekte. Kanserli hastalarımıza yaptığımız girişimsel işlemler, kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemler ile umut verici sonuçlar almaktayız. Yakın takipte oldukları sürece, artık tedavisi mümkün olmayan hastalarımız da bile uzamış yaşam süresi sağlanabilmektedir” diye konuştu.

Yeniden sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Metin Özkaya, “Çok zor günler geçirdim. Akciğer kanseri gibi ölümcül hastalık ile savaştım. Akciğerimin birisi alındı ve diğerinde de tümör olduğunu duyunca yıkılmıştım. Ancak tanı koyulduğu andan itibaren tedavimi planlayan doktorlarım Adem Dirican ve Şevket Özkaya’nın tedavileri ve yakın ilgi alakaları sayesinde sağlığıma kavuştum. Sağlıklı bir insan gibi hayatıma devam ediyorum” şeklinde konuştu.