CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın, Amasra’ya maden kazalarında yaralanan maden işçilerine anında müdahale edilebilecek bir hastane yapılması talebi, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı, Yalçınkaya’ya gönderdiği yazıda “Bartın’ın Amasra ilçesinde yeni bir İlçe Entegre Hastanesi’nin yapımı 2015 taslak kalkınma planına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

CHP’li Yalçınkaya’nın, son aylarda peş peşe yaşanan ölümlü maden kazalarının ardından, Amasra’da yaralı madencilere anında müdahale edebilecek bir sağlık merkezi kurulması için yaptığı girişimler olumlu sonuçlandı. Yalçınkaya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yazılı başvuruda bulunarak, Amasra’da, gerek devlet, gerekse de özel sektöre ait maden işletmelerinde çalışan işçilerin, olası bir iş kazası sonucu yaralanmaları durumunda, acil müdahale edebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezinin bulunmadığını belirtmiş, bu durumun kazalarda yaşanan can kayıplarını artırdığına dikkat çekmişti. Sağlık Bakanlığı’na sunduğu talep yazısında, madencilerin pek çoğunun, yaralı olarak kurtarılmasına rağmen, Bartın il merkezinde bulunan hastaneye yetiştirilirken yolda yaşamını yitirdiğini belirten Yalçınkaya, “Bu nedenle Amasra ilçesinde, maden kazalarının ardından, yaralılara anında müdahale edilebilecek nitelikte donanımlı bir sağlık merkezinin kurulması, yaşanan can kayıplarını da azaltacaktır. Bu anlamda Amasra’ya tam donanımlı bir sağlık merkezinin acilen kurulması gerekmektedir. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda yardımcı olacağınıza inanıyorum” ifadelerine yer vermişti.

Yalçınkaya’nın bu girişimi kısa sürede karşılık buldu. Sağlık Bakanlığı, Yalçınkaya’nın bu talebini değerlendirerek olumlu yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı’ndan CHP’li Yalçınkaya’ya gönderilen yazıda, “CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın isteğine binaen Bartın’ın Amasra ilçesinde yeni bir ilçe entegre hastanesinin yapımı 2015 yılı taslak kalkınma planına alınmıştır” denildi.