Karaman Devlet Hastanesi haftalık tanıtma haberine kaldığımız yerden, HASTANEMİZİN GÖZ BEBEĞİ AMELİYATHANEMİZ ile devam etmekteyiz. 
Hastanemiz ameliyathanesi 10 genel ameliyat masası, 2 lokal ameliyat masası olmak üzere toplam 12 masa ile 7/ 24 kesintisiz hizmet vermektedir. Ameliyathanemizde 5 adet Anestezi Uzmanı, 26 hemşire, 18 personel, 22 anestezi teknisyeni bulunmaktadır. Ayrıca 3 hemşire ve 2 personel ile ameliyattan çıkan hastaları servislerimize teslim eden bir taşıma ekibimiz mevcuttur. Ameliyathanemizde Genel Cerrahi (6 Doktor), Kadın Doğum (4 Doktor), Çocuk Cerrahisi (1 Doktor), Beyin Cerrahisi (2 Doktor), KBB (3 Doktor), Üroloji (2 Doktor), Kalp Damar Cerrahisi (1 Doktor), Ortopedi (1 Doktor), Plastik Cerrahi (2 Doktor) ve Göz ameliyatları (5 Doktor) yapılmakta olup; ameliyat sayısı aylık ortalama 850- 900’ü bulmaktadır. 
Bütün ameliyat masaları ve 15 yıllık cerrahi aletler yenilenerek, birçok cihazlar, laparoskopik aletler ve KBB ve Üroloji Endovizyon Sistemleri ve mikroskop cihazları yeni olarak temin edilmiştir. Ayrıca 10 ameliyathane salonumuzdaki tüm anestezi cihazlarının tamamı yenilenmiş olup; hasta başı monitörlerinin hepsi değiştirilmiştir. Uyandırma Bölümü, hasta mahremiyetine uygun olarak perdelerle bölünmüş, 12 hasta alacak şekilde düzenlenmiştir. 
Hastanemiz Mavi Kod ekibi ile de göz doldurmaktadır. 1 Uzm. Dr., 1 Anestezi Teknisyeni, 1 Hemşireden oluşan Mavi Kod ekibimiz; hastane genelinde 2 ekip halinde kesintisiz olarak 24 saat hizmet vermektedir.
Ameliyathane ekibimiz; her koşulda ve her zaman hazır ve nazır hizmet vermekte, güler yüzlü personelleri ile her daim sizlerin yanında olmaktadır. Bizler de kendilerine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz…