Karaman’da yaşayan Zahide Ataş, 1 yıl önce sol dizine protez takıldıktan sonra çok memnun kalmıştı. Sağ diz ağrısı son zamanlarda şiddetlenince yürüyemez hale geldi. Zahide Ataş sağ dizi için ve eşi Ali Ataş, her iki dizi için, Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op Dr. Ümit Yar tarafından muayene edildikten sonra Ataş çiftinin dizlerindeki kireçlenme (kıkırdak yapıda aşınma) meydana geldiği tespit edildi. Her iki dizlerine protez takılan Ataş çifti yeniden yürüyebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Operasyonu gerçekleştiren Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ümit Yar, ‘‘Zahide Ataş’ı  1 yıl önce sol dizinden ameliyat yapmıştık, çok memnun kalmış, Zahide teyze ve eşi Ali Ataş ile birlikte dizlerinden şikayetçi olduğu belirterek tekrar başvurdular. Yapılan tetkiklerde her iki dizinde ileri derecede kireçlenme (kıkırdak aşınması olduğu), dizlerin artık yürüyemez duruma geldiğini tespit ettik. Bunun üzerine diz protezi yapmayı önerdik. Zahide Ataş’a tek diz, Ali Ataş’ın ise her iki dizene de aynı anda diz protezi uygulaması yaptık. Ameliyattan hemen sonra Ataş çifti yürümeye başladı. Hastanemizde birkaç gün misafir ettikten sonra taburcu ettik” dedi.

Dizlerine takılan protezle yeniden yürüyebilecek olan Zahide Ataş ise, "Daha önce tek dizimden ameliyat oldum ve memnun kaldığım için diğer dizimden de ameliyat oldum. Tavsiyem üzerine eşim Ali Ataş’ta her iki dizinden ameliyat oldu. Doktorumuz Op.Dr.Ümit Yar’dan ve, Özel Karaman Selçuklu Hastanesi çalışanlarından Allah razı olsun" diye konuştu.