Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde devlet hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından iki uzman doktor atandı. Hastaneye yeni bir ultrason cihazı ile bir ambulans aracı da kazandırıldığı bildirildi.

Birkaç ay önce Ayvalık Devlet Hastanesi’ne atanan Başhekim Gonca Bulut’un girişimleriyle, hastanedeki eksik uzman doktor kadrosu yapılan iki atamayla dolduruldu. Böylelikle bölgede en fazla hasta sevkinin yapıldığı hastanede tedavilerin gerçekleşmeye başlaması memnuniyetle karşılandı.

Ayvalık Devlet Hastanesi’ne Siirt’ten atanan Kadın Doğum Uzmanı Eyüp Süer Timur ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Hilal Dağtekin ile birlikte İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başhekim Gonca Bulut, hastanenin uzman doktor eksiğinin kalmadığını belirtti. Hastanedeki mevcut uzman kadrosunun artmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bulut, “Bu kapsamda hastanemize yeni bir üst düzey ultrason cihazı alındı. Bu üst düzey ultrason, radyologlarımızın çalışmalarına çok büyük kolaylık sağlayacak. Bundan önce Edremit Körfezi genelindeki hiçbir hastanede kadın doğum servislerinde bebeklerin ikili ve üçlü tarama testleri yapılamıyordu. Bunun için hastalarımız Balıkesir ya da İzmir’e gitmek zorunda kalıyordu. Hastanemiz hizmet alımıyla bunu gerçekleştirmiş oldu. Bundan sonra hastanemizin kadın doğum servisinde bebeklerin ikili ve üçlü testleri yapılabilecek” dedi.

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimliği bünyesinde gerçekleştirdikleri girişimlerle hastaneye ikinci bir hasta nakil ambulansı daha kazandırdıklarını anlatan Başhekim Bulut, “Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü bize yardımcı oldu ve ambulansımız da hizmet vermeye başladı. Çevre il ve ilçelere hasta sevki sayısında büyük bir düşüş yaşandı” diye konuştu.

Öte yandan, Kadın Doğum Uzmanı Eyüp Süer Timur’un uzmanlık eğitimini Şanlıurfa’da tamamladığı ve bir buçuk yıl süresince Siirt’te zorunlu şark hizmetini tamamladığı öğrenildi. Hastanenin yeni Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Hilal Dağtekin’in ise ihtisas eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladığı, Siirt’te iki buçuk yıl zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra Ayvalık’a tayin olduğu ifade edildi.