Gaziantep yaşayan ve 20 yıldır şeker hastası olan 33 yaşındaki hastaya, Medical Park Antalya Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla önce böbrek, sonra pankreas nakli yapıldı. Böbreği baba verirken, pankreas kadavradan alındı.

Gaziantep’te yaşayan evli ve 2 çocuk babası esnaf Bulut Tanrıöver, 20 yıldan bu yana şeker hastalığı ile mücadele ederken, parkreastaki soruna böbrek yetmezliği de eklendi. İki aydan bu yana durumu ağırlaşan Tanrıöver’e tek çarenin böbrek nakli olduğu söylendi. Baba Mehmet Tanrıöver organ vericisi olmak istedi ancak şeker hastası olması nedeniyle nakil gerçekleştirilemedi.

KONTROL AMAÇLI GELDİLER

Kontrol amaçlı Medicalpark Antalya Hastanesi’ne gelen baba oğula müjdeyi Medical Park Antalya Hastanesi’nde Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş verdi. Prof. Dr. Demirbaş, nakil yapılabileceğini söyleyince diyabet hastası baba Mehmet Tanrıöver’e gerekli tetkikler yapıldı. Tetkiler sonucu babanın oğluna böbreğini verebileceği bildirildi. Prof.Dr. Demirbaş tarafından yapılan operasyonla babadan alınan böbrek oğluna başarıyla nakledildi. Altı gün önce Konya’da beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki hastanın bağışlanan pankreası da 33 yaşındaki Bulut Tanrıöver’e, nakledildi.

"YENİ BİR YAŞAMA BAŞLIYORUM"

Sağlığına kavuşan Bulut Tanrıöver 20 yıldır diyabetik şeker hastası olduğunu belirterek, son iki aydır ise şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliğinin başladığını söyledi. İki ay önce diyalize girmesine karar verildiğini söyleyen Tanrıöver, "Babam ve 3 kardeşim bana böbreklerini vermek istedi. Ben kardeşlerime kıyamadım. Onlardan kabul etmedim. Babam da böbrek verecekti ama onda şeker hastalığı olduğu için doktorlar ’Olmaz’ dediler. Babamla birlikte bir de buraya kontrole gelelim dedik. Ancak, yeni yıl öncesi şans olsa gerek. Buradaki hocalar babama yapacakları bir dizi tetkikler sonucunda böbrek naklinin yapabileceğini söylediler. Babamdan bana yılbaşı hediyesi oldu. 10 gün içerisinde kadavradan bir de pankreas nakli oldum. Böylece yeni bir yaşama başlıyorum” diye konuştu.

BAKLAVA YİYECEK

Bulut Tanrıöver, artık diyetlerin sona erdiğini kaydederek, memleketine döndüğünde ilk işinin baklava yemek olacağını söyledi.

"SEVE SEVE BÖBREĞİMİ VERDİM"

Oğluna hiç düşünmeden böbreğini veren 60 yaşındaki emekli baba Mehmet Tanrıöver, kontrol amaçlı geldikleri Antalya’da nakil olduklarını kaydetti.Oğlu Bulut’un 4 çocuğunun en büyüğü olduğunu aktaran baba Tanrıöver, "Oğlumun tedavi sürecini birkaç yıl daha uzatabilir miyiz diye düşünüyorduk. Buradaki hocalar ayağımın tırnağından, saçımın teline kadar beni incelediler. En ufak bir uyumsuzluk yaşanması halinde bu naklin olamayacağını söylediler. Çok şükür her şey uyumlu çıktı. Oğluma seve seve, sevine sevine böbreğimi verdim. Çok şükür oğlum sağlığına kavuştu" şeklinde konuştu

"ÇİFTE ŞANS"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise Bulut Tanrıöver’in 20 yıldır tip 1 diyabet hastası olduğunu ve bağlı olarak da böbrek yetmezliğinin geliştiğini hatırlattı. Tanrıöver’e 15 gün önce diyalize başlamadan babasından böbrek nakli yaptıklarının ifade eden Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Bu tür hastalarda pankreas nakli de gerçekleştiriyoruz. 4 gün önce kadavradan pankreas nakli gerçekleştirdik. Bu büyük bir şanstır. Üst üste geldi. Hastamız artık,insülin kullanmayacak. İstediğini yiyebilecek. Diyalize girmeyecek. Hem şeker hem kronik böbrek yetmezliği hastalığından ikili nakille kurtuldu. Bu da ona babası ve vefat eden kahraman donörden bir yılbaşı hediyesi olsun. İnşallah bundan sonra sağlıklı normal hayatına devam eder" dedi.