Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği tarafından başarılı hekimler ödüllendirildi.

"Diş Hekimleri Günü" dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde konuşan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu, her ay başarılı personeli ödüllendirdiklerini belirterek, “Her ay en fazla çalışan diş hekimlerimizi ödüllendiriyoruz. Bu ay performansı yüksek olan diş hekimimiz Şerafettin Bakal’a bir teşekkür plaketi takdim ediyoruz” dedi.

Merkezin hekim sayısında artış olduğunu anlatan Hasanoğlu, “Bugüne kadar 20 hekimle İnegöl halkına hizmet veriyorduk. Son tayinle beraber 3 hekimimiz daha kadromuza katıldı. Böylece diş hekimi sayımız 23’e yükseldi” diye konuştu.

Hasanoğlu, “Ağız ve diş sağlığı, genel vücut sağlığı kadar önemlidir. Sağlık ağızda başlar. Zira ağız ve diş sağlığı bozulduğunda, diğer bütün sistemlerde hastalanma oranı artmaktadır. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin şart olduğunu bilmesini diliyor, bu vesileyle bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum. Cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle kutlamayı bugüne erteledik” diye konuştu.

Konuşmanın ardından bu ayki performansı fazla olan Diş Hekimi Şerafettin Bakal’a teşekkür plaketi takdim edildi.