Batman’ın Kozluk ilçesinde 10 gün önce hacdan dönen 74 yaşındaki bir adam öksürük şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yaşlı adam, Mers hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı.

Kozluk ilçesinde ikamet eden B.B. (74), 10 gün önce hac ibadetini yerine getirerek memleketine döndü. Şiddetli öksürük şikayeti ile yakınları tarafından Kozluk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan B.B., yapılan tetkikler sonrasında Mers hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Koridoru boşaltılan hastanın kan tahlilleri Ankara’ya gönderildi.

Hastanın hacdayken 3 gün hastanede öksürük tedavisi görmesinin duyulması üzerine ilçe sakinleri paniğe kapıldı, Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Sıddık Aydın, hastayı, yurtdışından gelmesinin ardından ölümcül Mers hastalığı şüphesiyle karantinaya aldıklarını ve kan tahlillerinin Ankara’ya gönderildiğini söyledi. 74 yaşındaki hastanın 10 gün önce hacdan geldiği ve öksürük şikayetiyle göğüs polikliniğinde muayene olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Sıddık Aydın, "Bronşite benzer şikayetlerle gelmiş. Ama sonuçta bu şikayetler aynı zamanda Mers hastalığının şikayeti olabilecek şikayetlerdir" dedi.

Hastada ateşin olmaması Mers hastalığını büyük oranda ekarte edebileceğini anlatan Dr. Aydın, "MERS hastalarının yüzde 90’nında yüksek ateş vardır. Bu hastada ateş yoktur. Ama yoksa kas ağrısı, öksürük olsun şeklinde şikayetler var hastada. Bunun yanında hacdan gelmesi, Suudi Arabistan’ın Mers hastalığının bulunduğu ülkeler arasında olduğu biliniyor. Mers hastalarında akciğer enzimleri yüksek olur. Ama hastamızda böyle bir durum yok" diye konuştu.

"TAHLİL SONUÇLARI BİZİ SEVİNDİRDİ"

Hastanın yapılan ön tahlil sonuçlarının sevindirici olduğunu belirten Dr. Aydın, "Tahlil sonuçları açıkçası biz sevindirdi. Yine de kesin tanı için kan örneklerini alıp Ankara’ya göndereceğiz. Prosedürü uygulayacağız. Hastayı hastanede steril bir odada karantinaya aldık. Refekatçi girmesine izin vermiyoruz. Açıkçası gerekli tüm işlemleri yaptık. Şu an söyleyebileceğimiz Mers hastalığı ön tanısıyla hastayı karantinaya aldık" ifadelerini kullandı.