Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve paydaşı kurumlardan olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından TRSM’ de açılan kurslar devam etmektedir. Bugüne kadar açılan; resim sanat eğitimi, ebru, minyatür halı dokuma ve Selçuklu halı deseni çizimi kurslarında başarılı olanlar 2013 yılı sonu itibariyle kurs bitirme belgelerini TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uz. Dr. Fatih ERCİN’ in elinden aldılar.
Kurslarda başarılı olan hastaları tebrik eden ERCİN: Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde verilen sertifikalarla birlikte hastaların kendine olan güveninin arttığını ve yeni beceri edinimleri için cesaretlendiklerini dile getirdi. TRSM’ de uygulanan programların ilaç tedavisi kadar gerekli olduğunu ve TRSM personelinin hastaları bu kurslara motive etme çabasını takdir ettiğini belirten ERCİN, yakında geçilecek olan yeni hizmet yerinde ve açılacak yeni kurslarla ruhsal rahatsızlığı olan kişilere çok yönlü bir yaklaşımın daha kolay uygulanabileceğini belirtti.
Ayrıca; TRSM olarak merkeze gelmekte ve tedavi olmakta direnç gösteren hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini, hasta ve yakınlarını bilgilendirerek aileyi de içine alan bir sosyal tedavi yaklaşımını uyguladıklarını söyledi.
82.yıl ek binasında hizmet vermekte olan merkezimizden, Şizofreni, Bi-polar, Psikoz gibi psikotik hastalığı olanlar ücretsiz olarak istifade edebilmektedir. 
Merkezimizle ilgili bilgi almak isteyenler 0338 226 33 91- 74 numaralı telefonlardan ulaşabilirler.