ÇANKIRI (AA) - Çankırı'daki bir hastanın böbreğinden 10 santimlik kanserli hücre alındı.

Özel bir hastanede üroloji doktoru Cem Dilmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahinder Erik'in başka bir rahatsızlık nedeniyle hastanelerinde yatarken böbreğinde kanser bulunduğunun tespit edildiğini söyledi.

Teşhisin konulmasının ardından hastayı devraldıklarını dile getiren Dilmen, "Tıbbi literatürde radikal nefrektomi olarak geçen ameliyat hastanın kilolu ve tümörün fazla büyük olması nedeniyle biraz zor geçti ancak Allah'ın izni ile oldukça güzel bir ameliyat yaptık ve hastanın kanserli böbreğini tamamen temizledik" dedi. 

Önemli bir ameliyatı Çankırı'da yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Dilmen, "Bu ameliyatlar genellikle üniversite düzeyinde uygulanan ameliyatlardır. Hele hele bu kadar büyük tümör cerrahileri belirli merkezlerde yapılır. Böyle bir ameliyatı hastamızı farklı bir şehre göndermeden, şehrimizde ve hastanemizde gerçekleştirmiş olmak hem benim hem de hastanemiz adına büyük onur ve mutluluk. Hastamıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Kanserli hücreyle birlikte hasta Şahinder Erik'in sol böbreğinin alındığını dile getiren Dilmen, birkaç gün içerisinde Erik'in taburcu edileceğini ifade etti.