Çok küçük göğüslerde olduğu kadar, bel, sırt, omuz ağrısı ve bedensel şekil bozukluklarına yol açan büyük göğüslerin kadınların ruh sağlığını da bozduğu, meme ameliyatı sonrasında ideal meme ölçüsüne ulaşan kadınların ise eskisinden daha fazla özgüven sahibi olduğu kaydedildi.

ARTIK GENÇ KADINLARIN DA TERCİH SEBEBİ

Burun ve yüz estetiklerinin ardından meme büyütme ve küçültme operasyonları, dış görünüşüne önem veren kadınların gözdesi. Ailelerin artık daha kolay izin vermesiyle birlikte bu operasyonlar genç kadınlar arasında daha yaygınlaşmaya başladı. İri memeye sahip kadınlar yaşları ilerledikçe yaşadığı sağlık problemlerinden ötürü meme küçültme operasyonunu tercih ederken, küçük memeli kadınlar da daha iyi görünmek için meme büyütme operasyonuna yönelebiliyor. Toplumsal yapı güçlendikçe, mahalle baskısı azalıyor.

HASTAYLA DOKTOR ARASINDAKİ DİYALOG ÖNEMLİ

Özel Adana Medline Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, şikayeti olanları daha güzel ve sağlıklı bir memeye kavuşturmak için yapılan işlemleri anlattı. Op.Dr.Yiğenoğlu, Meme büyütme işlemi için silikon meme protezi kullanıldığını hastaların kafasına takılan en büyük problemin, “meme büyüklüğünün ne kadara ulaşacağı” olduğunu dile getirdi.

Ameliyatlarda belirli ölçülerde deneme silikonlarının getirtildiğini belirten Yiğenoğlu, “Burada hasta ile doktor arasındaki diyalog çok önemlidir. Silikon meme protezine karar verildiğinde hastayla kurulan diyalog sonucu, yapılması gerekenler zihinde şekilleniyor.Daha sonra hasta için hangi büyüklük ölçülere uyuyorsa onu kullanıyoruz Memenin hemen alt tarafına, göğüs duvarının birleştiği yerden 4-5 cm keserek hazırlanan bölgeye protez yerleştiriliyor” diye konuştu.

1 GÜNDE TABURCU,1 AYDA NORMAL YAŞAM

Operasyon sonrasında 1 ay içerisinde hastanın normal hayatına devam edebildiğini vurgulayan Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, ameliyatın 1.5 saat sürdüğünü ve 1 gün sonra hastanın hastaneden taburcu edildiğini ifade etti. Hastaların en çok “Vücudumda iz kalır mı?” sorusunu sorduğuna dikkat çeken Yiğenoğlu, “Hastanın yara iyileştirme cevabı iyiyse çok çabuk iyileşiyor ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK GÖĞÜSLER FİZİKSEL AĞRILARA SEBEP OLUYOR

Büyük göğüs ve bedensel şekil bozukluklarının ruh sağlığı ve kişilik üzerinde olumsuz etkiler gösterdiğini dile getiren Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, büyük göğüslerin fiziksel olarak da hastayı zorladığına ve ağrılara sebep olduğuna dikkat çekti. En çok uygulanan yöntemin “Ters T” yöntemi olduğunu belirten Yiğenoğlu, operasyon sonrasında hastanın 2 gün içinde ayağa kalkabileceğini ve 2 hafta içinde aşırı yüklenmelerden kaçınarak gündelik hayatlarına devam edebileceklerini anlattı.

MEME KANSERİ TAKİBİ YAPTIRMALARI GEREKİYOR

Meme kanserine de dikkat çeken Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, tüm kadınların genel cerrahi servisinde meme kanseri takibi yaptırması gerektiğinin altını çizdi. Meme operasyonları öncesinde bu hazırlığın rutin olarak yapıldığını anlatan Yiğenoğlu, “Her şey yolunda ise estetik operasyonu gerçekleştiriyoruz. Zaten estetik operasyonlardan sonra hastanın sürekli kontrollerini yaptırmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.