Iğdır’da yaşayan ve kalbinden rahatsız olan 62 yaşındaki Sadık Aksur’un Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan 6 saatlik operasyonla çalışan kalbinde kalp kapakçığı değiştirildi.

Iğdır’da çiftçilikle uğraşan ve daha önce açık kalp ameliyatı geçirmesi sonucu rahatsızlanan 62 yaşındaki Sadık Aksur, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla tekrar sağlığına kavuştu. Doğu Anadolu’da ilk olarak Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi’nde çalışan kalpte kalp kapakçığının değiştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, “Hastamız Sadık bey 5 yıl önce Van’da açık kalp ameliyatı olmuş, daha sonra hastamızın kalp kapağı bozulunca normal ameliyatı çok riskli olduğu için biz çalışan kalpte kalp ameliyatı yaparak kalp kapağını değiştik. Bu ameliyatı Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi olarak ilk kez biz yaptık. Bu ameliyat Türkiye’de belli merkezlerde yapılıyor. Çok riski bir ameliyattı ama başarıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamızın durumu şuanda çok iyi, yarın kendisini taburcu edeceğiz. Ameliyatı önemli kılan unsur çalışan kalpte yapılmasıdır. Bu ameliyatın birçok riski var, biz bu riski göze alarak hastamızın sağlığı için bu ameliyatı yaptık” dedi.

“DOKTORLARIN HEPSİNE DUACIYIM”

Operasyon sonucu sağlığına tekrar kavuşan Sadık Aksur, ameliyat için İstanbul’a gittiğini fakat orada yapmadıklarını söyledi. Aksur, “Allah devletimizden ve doktorlarımızdan razı olsun. Bu ameliyatı bana İstanbul’da da yapmadılar. Ama Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hocalarım yaptılar. Doktorların hepsine dua ediyorum” diye konuştu.