İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Devlet Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen program İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan, Kamu Hastaneleri Kurumu Karaman Genel Sekreterliği İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu ve her iki kurumun idari kadrosu katıldı.   

Karaman Devlet Hastanesi Çocuk Şenliğinde Karaman Vali Ali Akan İlköğretim Okulu ve Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları skeçler, halk oyunları ve dans gösterileri sunuldu.  

Programda, 23 Nisan Kutlama programında görev alan ancak hastalığı nedeniyle Devlet Hastanesi Çocuk kiniğinde yatarak tedavi görmek zorunda kalan Ümmühan Gülse Kartal isimli öğrencinin kendi talebi üzerine 23 Nisan şiirini okuması dikkat çekti. 

Diğer taraftan, annesi bugün Devlet Hastanesinde hemşire olarak nöbet tuttuğu için 23 Nisan kutlamalarına gidemeyen Duran Can Önem de şenliği Başhekim Orhan Fesçekoğlu’nun kucağında büyük keyif alarak izledi. 

Gösterilerin ardından, Çocuk Bayramında hastanede yatmak zorunda kalan tüm çocuklar yataklarında ziyaret edilerek hediyeler takdim edildi.
Özellikle hasta çocuklar için hazırlanan kutlama programında mutlu olan minikler, moral depolayarak 23 Nisan sevinciyle keyifli anlar yaşadılar.