İlk olarak İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza ALTUNSOY ve Hanımefendi Dr.Ayşe TAPSIZ tarafından Ermenek Kaymakamı Sayın Eyüp GÜNGÖR makamında ziyaret edilerek sağlık hizmetleri ile ilgili güncel konular hakkında değerlendirmeler yapılmıştır.
Daha sonra Ermenek TSM konferans salonunda yapılan toplantıya; İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza ALTUNSOY, Müdür Yardımcısı Dr.Ayşe TAPSIZ, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri Dr.Dine ATCI KAYA, Mustafa DEVECİ, Faruk TEKİN, İbrahim DOĞU, Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu Zafer ZEYBEK, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr.Hüseyin Said ULU, Ayrancı İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Taner SERİN, Başyayla İlçe Sağlık Müdürü ve Sarıveliler İlçe Sağlık Müdür V. Dt.Aysun TAN,  Ermenek İlçe Sağlık Müdürü Dt.Ümran PALAZ, Kazımkarabekir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ali Cem ERGÜL, KKB İlçe Entegre Hastane Müdürü Şemsettin DEMİRCİ, İş Sağlığı ve Güvenliği Birim çalışanları Uz.Dr.Erhan GÜNEŞ, Dr.Hikmet YILMAZ katılmışlardır.
İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza ALTUNSOY yaptığı açıklamada;
Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin bir ekip işi olduğu, bütün birimlerin birbiri ile koordineli çalışması gerektiği önem arz etmektedir. Ermenek İlçesi sağlık çalışanlarının sorunları yerinde dinlenerek çözüm önerileri alınmıştır. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimlerinin büyük bir ahenk içerisinde hasta ve çalışan memnuniyetinin hedeflendiği görülmüştür.
Yaklaşık 1 aydır Ermenek İlçesinde bulunan Mobil KETEM aracı ile 169 vatandaşımıza kanser taraması yapılmıştır. Sağlık hizmetleri sunucusu olarak bizim görevimiz vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini en üst seviyede verebilmektir. En ücra köşedeki vatandaşımızın en kaliteli sağlık hizmetini alması bizim asıl hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
En son olarak ise Ermenek Devlet Hastanesi idarecileri ziyaret edilmiştir. Ziyarette hastane hizmetleri hakkında bilgi alınmıştır.
Toplantıda alınan kararların ana başlıklarına bakılacak olursa;
1-Tüm ilçelere imkanlar dahilinde yeni araçların verilmesi.
2-Yeni Aile Hekimleri Birimleri açılarak aile hekimi birimi başına düşen nüfus sayısı azaltılarak daha kaliteli sağlık hizmeti sunumu yapılması.
3-Mevcut AHB’lerden uygun olanların grup seviyelerinin yükseltilmesi.
4- Vatandaşlarımızın daha sağlıklı şartlarda içme suyu sağlanması amacıyla İl genelindeki tüm köy muhtarları ile görüşülerek tüm su depolarında sıvı klorlama yapılması.
5-Kanser tarama faaliyetlerine ve numune alma işlemlerine hız verilmesi.
6-İl Genelinde tütün denetim faaliyetleri etkin şekilde devam edilmesi.
7-Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından riskli gebelerin evlerinde ziyaret edilmesi.
8-Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Misafir Anne Projesinin etkinliğinin artırılması.​