Karaman’da Türkiye Diyabet Vakfı Konya Şubesi ile Karaman Devlet Hastanesi tarafından 'Diyabeti Durduralım' Projesi kapsamında konferans düzenlendi.
Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, diyabet hastalığının gelişmemiş ülkelerde daha çok rastlandığını belirtti.

Kaya, diyabetle ilgili olarak şunları söyledi:

“Pasifik okyanusuna yakın olan ülkelerde her 3 kişiden biri diyabet hastası. Dünyada her 10 saniyede bir kişi diyabet hastalığına yakalanıyor. Eskiden yaşlı insanlar bu hastalığa yakalanıyordu ama şimdi yetişkin ve gençlerde bu hastalığa yakalanıyor yani yaş ortalaması giderek düşüyor. Dünyanın az gelişmiş ülkelerinde diyabet hastalığına daha çok rastlıyoruz. Bir yılda ortalama 5 milyon insan diyabet hastalığına bağlı olarak hayatını kaybediyor. Sayısal olarak söylemek gerekirse Dünyada şimdilerde 285 milyon olan diyabetli. Bütün ülkelerin sağlık harcamalarına ayırdığı paranın yüzde 10’u diyabet hastalığı için kullanılıyor. Diyabet hastası olmadığını bilen insan oldukça fazla.”dedi.