Sağlık Bakanlığının “Misafir Anne” uygulaması kapsamında hizmete açılan Anne Oteli,  ulaşımı imkânsız hale getiren iklim ve yol şartlarında yaşayan, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebeler ve riskli gebelerin 112 Ekipleri tarafından Hastaneye nakledilerek konaklamalarına olanak sağlıyor. Hastane şartlarında gerçekleşen doğumlarının ardından anne ve bebeğin sağlık durumu uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor.

Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Devlet Hastanesinde 3 oda toplam 12 yataktan oluşan misafir anne otelinin hem anne hem de bebek sağlığı açısından çok önemli amaca hizmet ettiğini belirterek, özellikle kırsal kesimde yaşayan anne adaylarının ulaşım sorunu yaşamaması ve hastane ortamında doğum yapması için çok büyük bir fırsat olduğunu açıkladı.

Arslan, yeni doğum yapan ve bebeği yeni doğan servisinde yatan annelerin, bebeğinden uzaklaşmaması, anne sütünden bebeğinin mahrum bırakılmaması en önemlisi de anne ile bebek arasındaki duygusal bağın kopmaması amacıyla da anne otelinde misafir ettiklerini ifade etti.

Özellikle bir haftadır ilimizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle her gün çevre ilçe, kasaba ve köylerden 112 ekipleri tarafından anne adaylarının hastaneye getirildiğini vurgulayan Dr. Hasan Arslan, “Kar yağışının başlamasıyla birlikte bir haftadır yeni doğum yapmış 7 anne ve bebeği ile doğumu yaklaşmış 9 gebemizi anne ve gebe otelinde misafir ediyoruz. Barınma ve yemek ihtiyaçları tamamen ücretsiz karşılanmaktadır.  Annelerimiz de, anne adaylarımız da bu uygulamadan son derece hoşnut” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan Devlet Hastanesine son 24 saat içinde getirilen gebeler hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:

“Karaman Devlet Hastanesi Anne Otelinde misafir edilen gebelerimizden biri; 37 haftalık ve ilk hamileliği. Ermenek’in Kazan Kasabası Gökçeken Köyünden 5 buçuk saatte kar paletli ambulansla sabaha karşı saat 03.00 civarı hastanemize getirildi.

37 haftalık ve 4. Hamileliğini yaşayan diğer gebemizde Bayır köyünden gelerek anne oteline yatışı yapıldı.

Sarıveliler Dumlugöz Köyünden, yine 5 buçuk saatte ambulansla hastanemize getirilen 38 haftalık ve 3. Gebeliği olan anne adayı da hastanemize ulaştırıldıktan kısa bir süre sonra sağlıklı bir şekilde doğum yapmış ve hava şartları normale dönünceye kadar anne otelimizde bebeği ile birlikte misafir edilecektir. Bebekleri yeni doğan ünitesinde yatarak tedavi olan ve anne otelimizden yararlanan annelerimizde halen mevcut.”