Aile hekimleri ve bir grup doktor Karaman İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Karaman Aile Hekimleri Derneği adına Dr. Alparslan Şen yapmış olduğu açıklamada ;
'' Saygıdeğer arkadaşarım , değerli basın mensupları, İSTAHED'in daveti üzerine Türk Tabipler Birliğinin, Aile Hekimleri Dernekleri Fedarasyonumuzun , Türk Sağlık Sen ve diğer sendikalarımızn ve pek çok sivil tplum kuruluşunun desteklediği Türkiye genelinde yapılan eylem ve basın açıklaması için toplanmış bulunuyoruz.

GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPAMAZ HALE GETİRENLERE , HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ ! 

Sağlıkta dönüşümün en önemli ayağı ve vatandaşların sağlık sisteminden en çok memnun oldukları alile hekimliği uygulamasının geleceğinden umutsuzuz , Hizmet veremez , HASTALARIMIZA YETERİNCE SÜRE AYIRAMAZ HALE GELDİK .

Biz Aile Hekimliği çalışanları neyin mücadelesini veriyoruz hiç düşünen oldu mu ? Neden burada toplandık düşenen var mı ? Kale alınmayan seslerine kulak tıkanılan , görmezden gelinen Aile Hekimlerinin seslerini duyurabilmek için buradayız .
 
Görev kargaşası yaşamaktan , ceza puanları hesabı yapmaktan , 
angaryalarla uğraşmaktan , hastalarımızı dinleyemez , hastalarımıza 
gerektiği kadar zaman ayıramaz hale geldik , Gelecek kaygısı yaşamaktan , özlük haklarımızın gerilemesinden , iş güvencesinden mahrum bırakılmaktan , iş yükünden ve alanımız olmadığı halde yüklenen gereksiz işlerden dolayı sağlık çalışanlarımız tükenmişliğe doğru gitmekte olduğumuzdan buradayız . 

Özlük haklarında sürekli gerileme olan ama iş yükünde tam bunun aksine sürekli artış olan tek meslek grubu olduğumuz için buradayız .Sağlık alanında uygulanan hatalı politikalar sonucunda ortaya çıkan 
her eksiklik için görevlendirilmekten , dolgu malzemezi olarak kullanılmaya çalışmaktan yorulduğumuz için buradayız . 

Bizler olmadan bizlere rağmen birinci basamak sağlık hizmetlerinin olamayacağını anlatmak için , sürekli hedef olarak gösterilmekten yorulduğumuz için , Şiddetin her türlüsüne maruz kalmaktan , her kademe tarafından farklı 
adlar altında mobingler uygulamasından ve tehditlerden , hatta önlüklerimize kan bulaşmasından , yaralanmaktan , öldürülmekten bıktığımız için buradayız . 

Acil Sağlık hizmetlerinde çalışan meslektaşlarımzın çalışma koşullarının iyileştirilmesi , nüfusundan fazla acil muayenesi yapılan bir ülkede ( 90 milyon acil başvurusu ) gereksiz ve acil olmayanların acile başvurularının nedenleri ve bu yığılmanın çözümlenmesi yerine bu durumun aynen devam etmesi için ve hastanelerin açıklarının bizlere 
kapatılmasına karşı olduğumuz için buradayız .

Sürekli olarak hiç almadığımız kadar yüksek rakamlarda maaşlar aldığımız telaffuz edilmektedir peki Aile Sağlığı Merkezlerimizin ; Kira bedellerinin , elektiriğinin , doğalgazının , kömürünün , jenaratörünün , temizlik malzemelerininin , aile sağlığı merkezimizde kullanılan her türlü malzemenin , sahaya çıktığımız araçların giderlerinin bizler tarafından ödendiğini biliyor musunuz ? 

Bizler mesleğimizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir onurla ve gururla yerine getireceğiz ve halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermek için herzamanki gibi çalışacağız . İsteğimiz Aile Hekimliğini aslına uygun olarak , net görev tanımları ile ve hak kayıpları olmadan yürütebilmektir . '' dedi . 

Grup basın açıklaması sonrası dağıldı.