Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Can Mustafa Eren, dövmelerden kalıcı ve acısız olarak kurtulmanın tıbbi lazerlerle mümkün olduğunu söyledi. Dr. Eren, "Tıbbi lazerler dövme silme konusunda da yardımımıza koşuyor. Tıbbi olmayan işlemlerle yara izi kalma olasılığı yüksek iken q-switch lazerler ile bu riski minimize ediyoruz" dedi.

Dövmenin amatör veya profesyonel olmasının yanı sıra, kullanılan boyanın niteliği ile dövmenin büyüklüğünün silme işlemindeki önemli faktörler olduğuna vurgu yapan Dr. Eren, "Siyah renkli dövmelerin, sarı, lacivert, mavi, kırmızı, yeşil, kahverengi, pembe dövmelere göre silinmesi daha kolay olmaktadır. Dövme boyalarının cilt içindeki derinliği ne kadar fazla ise seans sayısı orantılı olarak artabilir. Genellikle 1-2 ayda bir lazer uygulaması yapılabilir. Vücudun her bölgesindeki dövmeler q-switch lazerle silinebilir" şeklinde konuştu.

Sadece dövmelerin değil, yanlış yapılan veya beğenilmeyen kalıcı makyajların da lazerle silinebildiğini vurgulayan Eren, dudak ve göz çevresi bölgelerinin hassasiyetinden dolayı bu bölgelerdeki silme işleminin uzun sürelere yayılması gerektiğini ifade etti.

"Hijyenik ve uzman merkezleri tercih edin"

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Can Mustafa Eren, dövmelerden kurtulmak için hijyenik koşulların sağlandığı ve alanında uzmanlaşmış kişilerin bulunduğu bir merkeze gitmenin en doğru seçim olduğunun altını çizdi. Eren, "Lazer bölgesi her türlü enfeksiyona, darbe, aşınma, kimyasal maddelere ve güneşe karşı korunmalıdır. Hekimin tavsiyesi ile gereken ilaçlar kullanılmalıdır. Genellikle işlem günü duş tavsiye edilmez. Tedavi alanını temiz tutma önerilir. Bunun dışında günlük yaşantıyı engellememektedir. Yine de unutulmaması gereken ilk şey yaptırırken iyi düşünülmesi gerektiğidir. Bazı dövmelerde kullanılan boyalardan dolayı tamamen hiç çıkmayacağı unutulmamalıdır" dedi.