AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Toplumun sağlık bilincinin yükseltilmesi, koruyucu hekimliğin daha etkin hale getirilmesi ve halkımızın hayat standardının yükseltilmesi için, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Eylül ayının ilk haftası “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. 
Halk Sağlığı Haftası ile toplumu harekete geçirmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkların oluşmadan önlemesi amaçlanmaktadır. 
Halk sağlığı, sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bunun bilinci ile hükümetimiz Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısında önemli düzenlemeler yapmış, halkımızın sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sağlık için risk oluşturan faktörlerle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kurulmuştur. 
 İl bazında bu çalışmaları yürütmek, sevk ve idare etmek için Halk Sağlığı Müdürlükleri, koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini sunmak üzere de toplum sağlığı merkezleri oluşturulmuş ve Aile Hekimleriyle birlikte koordineli olarak çalışmalarını sürdürmesi sağlanmıştır. 
Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmak hükümetimizin öncelikli hedeflerinin başında gelmektedir. Bundan sonrada bu konudaki çalışmalar devam edecektir. 
Bu duygu ve düşünceler ile tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftası’nı kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim" dedi.