Afyonkarahisar Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Birand Sena Taneri, ilçeden başka hastanelere yapılan yanlış sevklerin en aza indirildiğini kaydetti.

Dr. Taneri, yaptığı basın toplantısında ilçede yürütülen sağlık hizmetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Dr. Taneri, ilçede son 6 ayda yapılan çalışmalar ile Bolvadin Devlet Hastanesi’nin bölge merkez hastanesi olma yolunda başarılı adımlar attığını söyledi. Dr. Taneri, “Hastanemiz 14 uzman hekim, 2 geçici tam zamanlı uzman hekim, 4 diş hekimi ve 8 pratisyen hekim ile beraber 28 hekim Bolvadin halkımıza hizmet vermektedir. Yeni başlayan fizik tedavi uzmanı ve ikinci dahiliye uzmanı sonrası üçüncü bir dahiliye mütehassısı da Eylül ayı içerisinde görevine başlaması beklenmektedir. Fizik tedavi ünitesi çok aktif çalışmakta ve çevre ilçe halkına da hizmet vermektedir. Ayrıca fizik tedavinin yatan hastaları da yatarak tedavilerini alabilmektedir. Hastanemizin Afyonkarahisar Hastaneleri içerisinde başarılı istatistiksel oranlarda en ön plana çıkmaktadır. Verilen kaliteli ve uyumlu hizmet halkın memnuniyeti kadar kurumunda dikkatini çekmektedir. Hastanemiz biyokimya laboratuarın da diğer ilçelerde yapılamayan bazı hormon ve tetkikleri yapılabilmesi için teknik imkan sağlanması ve biyokimya uzmanı olan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimizin katkıları ile merkez laboratuar olma ve çevre ilçelere de hizmet verebilme şansını yakalanmıştır” dedi.

“Hasta durumları gerekli bütün uzmanlara danışılmakta”

Dr. Taneri, ilçede başka hastanelere yapılan yanlış sevklerin en aza indirildiğini ifade ederek, “Özellikle Acil serviste olağanüstü bir titizlikle hastalar değerlendirilmekte, uygun sevkler Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve üniversite hastanesine ulaştırılmasında 112 ekiplerinin de katkısı ile olan başarı halkımızın da takdirini kazanmaktadır. Acil Serviste yanlış tanı konmaması, hasta atlanmaması için çoğu hasta acil uzmanı olan Başhekime ve gerekli bütün uzmanlara danışılmaktadır. Bu da yanlış sevk oranlarını düşürmüştür” şeklinde konuştu.