ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Elif Güler Kazancı, 69 ilde 109 toplum ruh sağlığı merkezinin hizmet verdiğini belirterek, "Bu hizmetlerimizde 26 bin 500 hastaya 50 bin ziyaret gerçekleştirilmiş olup, 545 sağlık çalışanıyla bu hizmeti sürdürmekteyiz" dedi.

Kazancı, Etimesgut Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışın 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'ne yetiştirilmesinin onur verici olduğunu söyledi. 

Sağlık Bakanlığının 2011 yılı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı ile yaklaşık 236 toplum ve ruh sağlığı merkezi açılmasının planlandığını hatırlatan Kazancı, "Şu anda 69 ilde 109 toplum ruh sağlığı merkezimiz hizmet vermektedir. Bu hizmetlerimizde 26 bin 500 hastaya 50 bin ziyaret gerçekleştirilmiş olup 545 sağlık çalışanıyla bu hizmeti sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Toplum sağlığına yönelik hizmetlerin devam edeceğini dile getiren Kazancı, "Burada toplum temelli hastane modeliyle hastaların ailesinden kopmadan sosyal ortamdan uzaklaşmadan tedavi imkanını ve rehabilitasyonunu sağlamak çok önemlidir. Ayrıca burada hastaya özel bir ruh sağlığı planı yapılmakta tedavi ve rehabilitasyonu sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.  

Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim Yakut da ruhsal sorunu olan bireylere ulaşmak ve topluma kazandırmak hedefiyle açılan merkezde, hastalara psiko-sosyal destek hizmeti verileceğini, evde takip ve tedavi ile ailelerin eğitiminin etkin bir şekilde sağlanacağını belirtti.

Merkezde grup eğitimleri de yapılacağını bildiren Yakut, hastalıkla baş etme konusunda ailelere destek verileceğini kaydetti.