Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Naime Saydam ve diğer idareciler ebeleri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan dünya ülkelerinin gelişmişlik düzeylerinin anne – bebek ölümleri ile ölçüldüğünü belirterek gebelik sürecinin çok önemli olduğunu, bu yüzden ebelerimize çok iş düştüğünü açıkladı.  “ Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde, doğum öncesi, sonrası ve özellikle doğum eyleminin takibi çok etkili. 2 hayatın sorumluluğunu taşıdığınız için yükünüz ağır.  Bu bilinçle hareket eden, sağlık hizmetlerine katkı sağlayan tüm ebelerimize teşekkür ediyorum. Bu özel günlerini kutluyorum “ dedi.

Genel Sekreter Dr. Arslan, hekimlik mesleğine başladığı yıllarda ebelerin sağlık camiasında olmalarının ne denli önemli olduğunu ilk kez hissettiği bir anısını anlatarak konuşmasını bitirdi.

Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu da hastanelerinde yıllık yaklaşık 3 bin doğumun gerçekleştirildiğini bunlardan 2 bine yakınının normal doğum olduğunu hatırlatarak ebelerin kadın doğum sağlık hizmetlerinde çok büyük bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

“ Biliyorsunuz, Sağlık Bakanlığı Karaman Devlet Hastanesinin normal doğumu teşvik eden çalışmalarından ve normal doğum sayılarımızın yüksek olmasından ötürü teşekkür belgesi ile bunu ödüllendirmişti.  Bu başarıdaki en büyük pay sizlere ait. Ben de iyi ki birlikteyiz., iyi ki varsınız. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Program tüm ebelerin birlikte kestiği pasta merasiminin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.