Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;
“Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir yıldan beri eczanede çalışanlardan 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde eczanede çalışan destek personeli eğitimini tamamlamış olanlar ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeye göre eğitim alacak olanlar eczane teknikeri yetkisiyle çalışabilir.” hükmü yer almıştır.


Buna göre Kanunun yayımlandığı 12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle (12.07.2011-12.07.2012 tarihleri arası) geriye doğru en az 1 yıldır eczane destek personeli olarak çalışanlara Bakanlığımızca usul ve esasları daha sonra duyurulacak eğitime katılan ve yapılacak sınavda başarılı olanlara eczane teknikeri yetkisiyle çalışma belgesi verilecektir.


Kanun çerçevesinde uygun şartları taşıyanların il sağlık müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir. Konu ile ilgili başvuru usul ve esasları ve başvuru dilekçesine aşağıda adresini vermiş olduğumuz bakanlığımız internet adresinden ulaşılabilir. www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-17635/eczane-teknikerligi-yetkilendirme-egitim-ve-sinavi-yaap-.html”denildi.