Bitkisel destek uzmanı Herbalist Şevki Güngör, hazırladığı bitkisel karışım yağları sayesinde saç dökülmelerinin 15 gün içerisinde durduğunu söyledi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır mahallesinde Ege Lokman olarak bilinen ünlü Herbalist Şevki Güngör, mevsim değişikliklerinde artan saç dökülmeleri ve alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Öncelikli olarak beslenme alışkanlıklarını düzenli hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Güngör, “Düzensiz beslenme alışkanlıklarının saç sağlığı üzerindeki zararları her geçen gün artıyor. Saç dökülmesine neden olan en önemli faktörlerden biri de dengesiz beslenmedir. Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar için öncelikle protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır eksikliği olmamasına özen gösterilmelidir. Bu besinlerin eksikliği saç sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Ayrıca alkol ve sigara kullanımını alışkanlık haline getirmek saçların ölmesine neden oluyor. Sigara saçlarda yağlanmaya ve kırılmaya da neden olmaktadır. Bir günde dökülen saç miktarı en çok 100 adet olmalıdır. Normal oranda olan bu saç dökülmesi saçı seyreltmez. Zira dökülenlerin yerine yenileri çıkar” dedi.

15 GÜN İÇERİSİNDE SAÇ DÖKÜLMELERİNE SON

Saç dökülmesinden şikayeti olanların öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine başvurması gerektiğini vurgulayan Ege Lokman Şevki Güngör, “Yapılacak tahlillerle saç dökülmesinin altında yatan sebep öğrenilebilir. Saç dökülmelerinde bitkisel yağlardan elde edilen karışım çok faydalı oluyor. Örneğin, biberiye, lavanta, gül, ısırgan, sarımsak gibi saç sağlığında faydası kanıtlanmış yağlarında içinde olduğu 18 çeşit yağdan oluşan karışımla saç dökülmesi şikayeti olan kişilerde uygulanması sonrasında ilk hafta saçların dökülmesinin yavaşladığını 15 günün sonunda ise tamamen durdurduğunu gördük” diye konuştu.