Yataktan kalkmak isterken düşüp kalçasını kıran 102 yaşındaki Fatma Kalkan, Konya'da geçirdiği operasyondan kısa süre sonra yürümeye başladı.
Fatma Kalkan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde yataktan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastaneden Konya Farabi Hastanesine sevk edildi.
Kalçasında kırık tespit edilen Kalkan, hemen ameliyata alındı. Kalkan, operasyonun ertesi günü destekle de olsa adım atmaya başladı.
Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, hastanın kendilerine sol kalçasında şiddetli ağrı, yürüyememe ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.
Kontrollerde kırık tespit edilince ailenin de onayıyla Kalkan'ın operasyona alındığını anlatan Arazi, "Kalça kırığı olan yaşlı hastalar ne kadar çabuk ameliyat edilirse o kadar hızlı kendisini toparlıyor. Tedavi uzadığında farklı sıkıntılar, ölüme giden sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Kapalı işlemle röntgen yardımıyla sorunlu bölgeye teknolojik çivi yerleştirdik. Gerçekleştirilen cerrahi müdahaleyle hasta ikinci gün oturdu ve adım atmaya başladı. Hastamızın azmi de önemliydi. Çünkü bazen istediğimiz sonuçları alamayabiliyoruz. Hastanın gayretli olması bizi sevindirdi" ifadelerini kullandı.