Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in girişimleri ile eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek için hazırlanan 4924 sayılı sözleşmeli sağlık personeline ilişkin kanun kapsamına Ermenek ilçesi de dâhil edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Uğur Sözkesen, “Kanun kapsamında Sözleşmeli personel istihdam edilen yerler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden, Devlet Planlama Teşkilâtı tarafından yayınlanmış en son ilçe bazındaki sosyo ekonomik gelişmişlik kriterleri, ilçelerin sağlık göstergeleri ile coğrafi konumları dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığının teklifi üzerine yılda bir kez Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilir.”

Yapılan girişimler neticesinde ilçemizde bu kapsama alınarak personellerin daha uzun süre ilçemizde görev yapması sağlanacak. Şöyle ki hastanemizde bulunan doktorlar ile önümüzdeki günlerde imzalanacak olan sözleşmeler neticesinde doktorların ilçemizdeki görev süresi uzayacak. Sonuç olarak sürekli doktor değişikliği ve doktor yokluğu yaşanmayacak.

657’ye tabi olan personel ile gerçekleştirilecek olan sözleşmeler ile ilçemiz doktorlar ve diğer sağlık çalışanları açısından daha cazip hale gelecek. Çünkü 657’ye tabi bir doktor eğer sözleşme imzalarsa daha fazla maaş alacak. Üstelik 657’de sahip olduğu haklar saklı kalacak.

İlçemizin ve bölgenin kalkınmasında olduğu gibi İlçemize kesintisiz hizmet verecek olan doktor ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ta yapmış olduğu bütün hizmetlerden dolayı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Hemşerimiz Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a ve bütün bakanlarımıza teşekkür ederim. Yerel Yönetim olarak bizde hastanemizin yardımcı Personel ihtiyacı noktasında destek olacağız. İnşallah vatandaşlarımız doktor yokluğu sıkıntısı çekmeyecektir. İlçemizde şuan itibari 16 uzman doktor görev yapmakta ve Başhekimimiz Sayın Edip Bayrak’tan edindiğim bilgiye göre de ilçemizde bulunan doktorların büyük çoğunluğu 4924 sayılı bu sözleşmeye olumlu bakmaktadır. Bu güzel gelişmenin ilçemiz için hayırlı olması temenni ediyorum” dedi.