Eskişehir Devlet Hastanesi, geçen günlerde Antalya’da düzenlenen 5’inci Uluslararası Kalite Kongresi’ne katıldığı proje ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Eskişehir Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen kongreye, ‘En İyi Uygulama’ kategorisine 3, ‘Bilimsel Araştırma’ kategorisine 3, ‘Sözle Bildiri’ kategorisine ise 4 proje ile katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Eroğul, kongrede ‘Bilimsel Araştırma’ kategorisine verilen 2 çalışmanın, diğer illerin 9 çalışması ile birlikte finale kaldığını ifade etti. Finalde ‘Eskişehir Devlet Hastanesi’nde Çalışan Kamu Personelinin Tükenmişlik Düzeyinin Belirlenmesi’ adlı çalışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğünü kaydeden Dr. Eroğul, şunları söyledi;

“Kongreye Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Çağlayan, Sağlık Hizmetleri Müdürü Adem Şerbetçi, Başhekim Yardımcısı Dr. Kürşat Dede, bilimsel araştırma için katılan Uzm. Dr. Osman Özcan Aydın, Bilimsel Araştırma Yarışmasına katılan ve birinci olan Dilek Şayık, poster bildirisi yayınlayan hemşiremiz İlknur Işık ve kalite hemşiremiz Nihal Yücel ile birlikte katıldık. Kongrede ayrıca ‘Düzenli Egzersiz Programı Uygulamanın Sağlık Çalışanları Üzerine Etkileri’ konulu çalışma da poster bildiri olarak yayınlanmaya hak kazandı ve kongrede sunuldu. Son yapılan 3 kongrede ödülle dönen Eskişehir Devlet Hastanesi’nin çalışanlarına ve kongreye bilimsel araştırmalarla katkıda bulunan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.