KARAMAN (AA) -  Karaman'da yaklaşık 3 ay önce yüksekten düşerek boynu kırılan ve felç geçiren 65 yaşındaki Adnan Ölken, gördüğü fizik tedavinin ardından tekrar ayağa kalktı.

Boyalı köyünde yaşayan Ölken, yaklaşık 3 ay önce 2. kattaki evlerinin balkonundan düştü. Boyun kırığı teşhisiyle Konya'ya sevk edilen Ölken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alındı. Ölken, yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 3 hafta süren tedavisinin ardından kendi isteğiyle Karaman Devlet Hastanesine nakledildi. 

Hastaneye geldiğinde boynundan aşağısı felç olan Ölken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nde gördüğü 2 aylık tedavinin ardından artık desteksiz yürümeye başladı.

Ölken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaman'a geldiğinde yatağa bağlı olduğunu anlattı.

Olaydan sonra kendisini için yaşamın anlamı kalmadığını ifade eden Ölken, "Tıpkı bir bebek gibi bakıma muhtaçtım. Yemeğimi bile eşim yediriyordu. Uygulanan yoğun fizik tedavi programının ardından önce yürüteçle, daha sonra koltuk değneğiyle yürümeye başladım. Şu anda kendim yürüyebiliyorum. Bana yeni yılın en büyük hediyesi tekrar yürüyebilmek" diye konuştu.

Ölken'in fizyoterapisti Ali Ceylan da hastasının kendilerine geldiğinde mutsuz ve tedaviden korkar halde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hastamızın geldiğinde, kasları çalışmadığı için kas fonksiyonlarını geri döndürmeye ve geliştirmeye yardımcı olacak cihazlar kullanıldı. Bire bir egzersiz programları yoğun şekilde uygulandı. Bu tür tedavilerde hastanın morali, inancı çok önemli. Hastamız şu anda bağımsız olarak yaklaşık 350 adım atabiliyor. Daha da gelişeceğine inanıyoruz. Hastamız felçli olarak geldiği hastanemizden inşallah tam anlamıyla yürüyerek taburcu olacak."