Ağız ve diş sağlığı gün geçtikçe önem kazanan bir yere sahip ve erken yaşlarda gereken önlemlerin alınması ile ilerleyen yaşlarda dişlerde ve ağız içerisinde çıkabilecek oradan da tüm vücutta çıkabilecek pek çok sağlık sorunun önüne geçmek mümkün olmaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı rahatsızlıkların erken dönemde oluşmasını önlemek için ilimizde Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı yürütülmekte olup, bu kapsamda Flor-Jel uygulaması yapılacaktır. Bu yıl ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine yapılacak olan flor-jel uygulaması kapsamında ilk olarak 27 Mart 2014’de 1. Sınıf ilkokul öğretmenlerine yönelik Karaman Devlet Hastanesinde eğitim verilmiş olup, bu konu hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Aynı gün öğleden sonra programın uygulanmasında aktif görev alacak olan ilimiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine eğitim verilmiştir.
Eğitimin ardından konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza ALTUNSOY, ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Ağız ve diş sağlığının korunmasında bilinçlendirmenin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini söyleyen ALTUNSOY, "Ülke genelinde yürütülen, ağız ve diş sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yer alan programlar çerçevesinde  ilimizde de çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Başlatılan bu program ile çocuklarımız ağız ve diş sağlığı problemlerine karşı koruyacağız ve çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek" dedi.
Ağız ve diş sağlığında önemli bir yer tutan ve diş hijyenini korumaya yönelik olan Flor-Jel uygulaması İlimiz merkezde bulunan Dr. Sadık Ahmet İlkokulunda Sayın valimiz Murat KOCA’nın katılımı ile başlatılmıştır. Bu yıl ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine 2 defa yapılacak olan  flor-jel uygulaması, daha sonraki yıllarda yılda 4 defa gerçekleştirilecektir.
                                                                 Dr.Ali Rıza ALTUNSOY
                                                                   Halk Sağlığı Müdürü