Karaman Devlet Hastanesi ameliyathanesinde 25 yaşında mental geriliği ve epilepsi hastalığı bulunan S.Ş’nın bu sabah anestezi altında diş çekimi yapıldı.
Diş Hekimleri Muhammet Zorlu ve Fatih Kutsal tarafından gerçekleştirilen işlemin sonunda hasta sorunsuz şekilde genel anesteziden uyandırıldı ve aynı gün hastaneden taburcu edildi.
Karaman Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi arasındaki mevcut protokol gereği Devlet Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen operasyonda hem hekim hem de hasta açısından oldukça sağlıklı ve kaliteli bir sağlık hizmetinin verildiği bildirildi.
“GENEL ANESTEZİ ALABİLECEK TÜM HASTALARIMIZA BU İŞLEM YAPILABİLİR”
Karaman Ağız DİŞ Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. İskender Kahraman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mental yetersizliği olan hastaların diş tedavilerinin, fiziksel ya da zihinsel uyum yetersizliği nedeniyle, hem hasta hem de hekim yönünden çeşitli zorluklar içerdiğini bu nedenle bu tür hastaların tedavilerinin genel anestezi altında yapılmasının gerekliliğinden bahsetti. Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde uzun süredir anestezi altında diş çekimlerinin yapıldığını belirten Başhekim “ özellikle bu tür hastalar için son derece konforlu olan bu işlem aynı zamanda tedavi esnasında hasta stresi ortadan kalktığı ve istenmeyen refleksler önlenmiş olduğu için, hekim açısından da rahat bir çalışma ortamı sağlamaktadır” dedi.  
Ağız Diş Sağlığı Merkezine müracaat eden zihinsel engelli çocuk ve erişkin hastalardan genel anestezi alabilecek tüm kişilere şimdilik diş çekimi işleminin yapıldığını açıklayan Dt. Kahraman “Diş çekimine karar verilen hastaların anestezisi için gerekli işlemler ve tahlillerin ardından anestezi uzmanı tarafından anestezi alabilir onayıyla birlikte hastaların operasyon günleri planlanıyor. Deneyimli ve uzman ekibimiz sayesinde de işlemlerimiz başarıyla sonuçlanıyor” şeklinde konuştu.
Kahraman, şimdilik sadece genel anestezi altında diş çekimlerinin yapıldığını ancak ileri ki dönemlerde dolgu, kanal tedavisi ve diğer işlemlerin yapılacağının da altını çizdi.