ANKARA (AA) - Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ayda bir yapılan havuz denetimlerinde, Gölbaşı Belediyesi Rauf Denktaş kapalı yüzme havuzu yetkililerden yine tam not aldı.

Havuz denetimlerinde havuzların kalite standartlarına uygunluğunu, havuz hijyeni ve havuz suyu kalitesini kontrol eden yetkililer, Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı Rauf Denktaş Yüzme Havuzu ve Spor Merkezine tam not verdi. Tesiste en ince ayrıntılara kadar incelemede bulunan ekipler, kontrol sonrası havuza havuza geçer not verdi.

- Hijyen konusu

Konuyla ilgili olarak konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, halkın sağlığının öncelikli olduğuna vurgu yaparak "Her yönüyle sağlıklı ve huzurlu bir ilçe de yaşamak her vatandaşın hakkıdır. Bu yüzden sağlık ve spor alanında yapmış olduğumuz tüm hizmetleri titizlikle yerine getiriyoruz. Çünkü halkın sağlığı her şeyden önemlidir. İnsanlar bir spor merkezine geldiğinden, spor yapıyor, havuza giriyor. Bunları sağlıklı yaşamak için yapıyorlar, sağlıklarından olmak için değil" dedi.

- 7’den 70’e sağlıklı yaşam

Belediyeye ait havuzda, yetişkin, çocuk ve engellilere yüzme kurslarının da verildiği kompleksde, grup dersleri ile hiç yüzme bilmeyenler de kısa sürede yüzme öğrenebiliyor. Tesislerde ayrıca uzman eğitmenler eşliğinde plates, step, zumba, crunchburn (karın egzersizi) programlarına katılarak gelenler fazla kilolarından kurtulabiliyor.

Hijyenin ön planda tutulduğu tesislerde ğretmenlerin yanı sıra profesyonel cankurtaranlar da olası boğulma olaylarına karşı sürekli görev yapıyor.