AKSARAY (AA) - Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurdukları Evde Bakım Kulübü (EBAK) ile yardıma muhtaç yaşlı ve hastalara evlerinde bakım hizmeti sunuyor.

Okulun Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü'nde öğrenim gören 24 öğrenci, yardıma muhtaç yaşlı ve hastaların bakım hizmetlerini karşılamak amacıyla bir ay önce EBAK'ı kurdu.

Öğrenciler, haftada 2 kez yardıma muhtaç yaşlı ve hastaların evlerine giderek, hem bakımlarını yapıyor hem de onlara psikolojik destek sağlıyor.

Kulüp başkanı ve 4. sınıf öğrencisi Merve Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kimsesizlerin kimsesi olmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

İnsanlara hizmet etmek için sağlık alanında okuduklarını, bu düşünceden hareketle de EBAK'ı kurmaya karar verdiklerini ifade eden Yıldız, "Evlerine gittiğimiz hasta ve yaşlıların bakımlarını yapıyoruz. Tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyoruz. Hem bakımlarını yapıyoruz hem psikolojik destek vermeye çalışıyoruz. Böyle bir uygulamanın içerisinde bulunmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Evde yalnız yaşayan ve EBAK öğrencilerinin hizmet verdiği 77 yaşındaki Sultan Akkan ise ayağına kadar gelen hizmetten memnun olduğunu dile getirdi.

Bu hizmetlerinden dolayı öğrenciler ile okul idaresine teşekkür eden Akkan, "Çok memnunuz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.