Evlenmesine bile engel olan kilolarından diyet ve sporla kurtulamayınca midesini küçülten muhasebeci genç, 5 ayda 55 kilo verdi.

Adana’da bir şirkette muhasebecilik yapan 31 yaşındaki Cem Güleryüz, 145 kiloya varan vücut ağırlığı nedeniyle sağlık problemleri yaşarken, karşısına ‘evlenememe’ sorunu da çıkınca tüp mide ameliyatıyla midesini küçülttü. 5 ayda 55 kilo veren genç bambaşka bir görünüme kavuşurken, en yakın arkadaşları bile kendisini tanıyamaz oldu. Cem Güleryüz görüntüsündeki değişimi anlatırken, “Uzun süredir çalıştığım bir müşterim, benim Cem Güleryüz olduğuma inanmayınca kimlik sordu. Kimliği görünce de inanmadı, patronumu aradı. Yine de ödeme yaparken çok tereddüt etti” dedi.

Midesinin yüzde 80’i alınmıştı

2016 yılının Aralık ayında Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük tarafından ameliyat edilen Cem Güleryüz’ün midesinin yüzde 80’i alındı. Ameliyat sonrası az yemek yiyerek doyabilen Güleryüz, 5 ayda 145 kilodan 90 kiloya düştü. Sağlık sorunlarından kurtulan, nefes alması, uykusu ve yürümesi normale dönen Cem Güleryüz’ün dış görüntüsü de baştan aşağı değişti. Yakın arkadaşları ve akrabalarının bile tanımakta zorluk çektiği genç, zaman zaman bu nedenle küçük sıkıntılar da yaşamaya başladı.

Müşteri ödeme yapmak istemedi

Muhasebecilik yapan Cem Güleryüz, görüntüsündeki değişim nedeniyle ilginç olaylar yaşadığını söyledi. Güleryüz, “Uzun süredir çalıştığım ve defalarca oturup çay içtiğim bir müşterim, ameliyat olduğumdan bu yana beni görmüyordu. Kilo verdikten sonra tahsilat için yanına gittiğimde, beni tanımadı. ‘Abi ben Cem, tahsilat için geldim’ dediğimde inanmadı. Kimlik sordu. Kimliğimi gösterdim, ona da inanmadı. Sonra iki kez patronumu aradı. Patronumun teyit etmesine rağmen, bana ödeme yaparken tereddüt yaşadı” diye konuştu.

Kızlar beni beğenmiyordu

Artık kendisini bambaşka biri gibi hissettiğini söyleyen Cem Güleryüz, kilo vermek için ameliyat olmaya, evlenememe sorunu yaşayınca karar verdiğini anlattı. Güleryüz, “Ne zaman bir kızı beğenip evlenmek istesem, ailemle evlerine gittiğimizde kapıdan girer girmez vücudumu inceliyorlardı. Mimiklerinden, beni beğenmedikleri anlaşılıyordu. En az on kez bunu yaşadım. Sadece bir kız şişman olduğun için benimle evlenemeyeceğini söyledi. Diğerleri farklı şeyleri bahane etti ama ben asıl nedenin kilolarım olduğunu biliyorum” dedi.

Güleryüz, artık dış görüntüsünde sorun kalmadığını, kısmet olduğunda evleneceğini söyledi.