Op. Dr. Lale Geribeyoğlu Aras, yaşlanmayla birlikte sarkan göz kapağındaki fazla deri, kas ve yağ dokusunun ’Blefaroplasti’ operasyonuyla alındığını ve hem estetik anlamda hem de görmede önemli bir kazanım sağlandığını söyledi.

Zaman içinde yaşlanmaya bağlı olarak gevşeyen cilt ve kas dokusunun görme kaybına neden olduğunu belirten Aras, “Yağ dokusu üst ve alt kapaklarda şişkinliğe yol açıyor; aynı zamanda göz altı torbaları da oluşuyor. Bu durum istenmeyen bir görüntüye ve görme alanı daralmasına neden oluyor. Gözlerde ağırlık ve yorgunluk hissi ortaya çıkıyor. Kontakt lens ve gözlük kullanımı zorlaşıyor. Göz kapağı ameliyatı sayesinde sarkmış olan dokuyu alıyor ve hem estetik hem de fonksiyonel bir uygulamayla göz kapağını düzeltiyoruz” diye konuştu.

Kişiye özel planlama

Ameliyat hakkında da bilgi veren Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu Aras, “Öncelikle herkesin göz yapısı farklı olduğu için kişiye özel bir planlama yapıyoruz. Cerrahi operasyon lokal anesteziyle gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor. Ameliyat sonrasında bir hafta içinde hızlı bir iyileşme görülüyor. Hafif şişme ve morluklar yaşanabiliyor. 3 günlük bir dinlenmenin ardından hasta normal yaşantısına dönebiliyor. Blefaroplasti, başarısı yüksek bir ameliyat ve yıllar sonra ihtiyaç duyulursa tekrarlanabilir” ifadelerini kullandı.

Göz kapağı sarkmalarının yapısal özelliklere bağlı olarak gençlerde de görülebildiğini de hatırlatan Dr. Aras, blefaroplastinin mutlaka bu konuda deneyimli uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.