Peygamber efendimiz tarafından da özellikle tavsiye edilen Hacamat tedavisi, son dönemlerde Sinüzit, migren ve astım gibi hastalıkları olan kişiler tarafından yoğun ilgi görmeye başladı.

Karaman ve Konya’da bu işi profesyonel bir şekilde yürüten Haccam Şahin Çınar, hijyenik şartlarda hacamatın ağrısız ve sızısız şekilde yapıldığını ifade etti.

İnsanların %80’inde bulunan rahatsızlıkların Hacamat tarafından tedavi edildiğini söyleyen Haccam Şahin Çınar, kronik yorgunluk ve halsizlik, unutkanlık ve hafıza zayıflığı, her türlü eklem ve kas ağrıları, bel ve boyun fıtığı için hacamat yapılması gerektiğini vurguladı.

Hacamatın ağrısız ve sızısız bir tedavi yöntemi olduğunu aktaran Çınar, şunları söyledi;

“Hacamatı 4 bölgeye uygulayabiliyoruz. Kafadan uygulanan hacamat, baş ağrısı, migren, sinüzit, tansiyon, unutkanlık, hafıza zayıflığı, depresyon, uyku isteği, halsizlik, şeker hastalığı, gözde perdelenme, sara hastalığı, gece körlüğü, diş, göz, kulak gibi birçok hastalığa şifadır. Saç kesilmeden hacamat yapılmaktadır.

Omuz ve sırttan uygulanan hacamat, vesvese ve epilepsi rahatsızlığı, ciğerlerde yağlanma, bademciklere, kabızlık, kalp rahatsızlığı, safra kesesi, boyun ağrısı hastalıklarına şifadır. Ayrıc sırttan yaptırmak sünnettir.

Bele uygulanan hacamat, kısmi felçliler için bağırsaklarda iltihap, böbrek rahatsızlığı, hazımsızlık, basur, bel ağrısı, mide rahatsızlığı ve kısırlık gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Ayak ve bacaklara uygulanan hacamat, ayaklarda üşüme, kireçlenme, romatizma, yanma, mantar, kaşıntı, uyuşma, ayaklarda halsizlik ve sedef kızarıklıkları gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.”

Manavi bir tedavi sistemi olan Hacamat hakkında Peygamber efendimize de tavsiye edildiğini söyleyen Uzman Haccam Şahin Çınar; “Peygamber Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem) hayber’de zehirli koyun buduyla zehirlendiği zaman, Cebrail Aleyhisselâm kendisine hemen kafasının arkasından hacamat yaptırmasını söylemiştir.” dedi.

İSTEDİĞİNİZ MEKÂNDA YAPTIRABİLİRSİNİZ

Kendilerine ulaşmak isteyen Bay ve Bayan hastalarına bir telefon kadar yakın olduğunu söyleyen Uzman Haccam Şahin Çınar; “Karaman’da ve Konya’da bu hizmeti vermekteyiz. Hastalarımız bize 0546 780 15 24 nolu telefon numarasından ulaşabilirler. Kendilerine hemen dönüş yaparak konu hakkında bilgi verir ve uygun görüldüğü takdirde ev veya işyeri fark etmez bulunduğu mekânda tedavisini uygulayabiliriz.” dedi.

BAYAN UZMAN HACCAM

Bayanlara Bayan Haccam’ın hizmet verdiğini söyleyen Haccam Şahin Çınar; “Erkek hastalarımızın yanı sıra bayanlara da hizmet vermekteyiz. Tabii ki; Bayan hastalara Bayan Haccam hizmet vermektedir. Kesinlikle Erkek bir Haccam Bayan hastaya tedavi uygulamaz.” dedi.