Kredi çekerek medikal bir firmaya protez bacak taktırdığını, SGK tarafından protezin faturası ödenmediği için bacağına haciz geldiğini öne süren İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan hakkında protez bacağı takan medikal firma tarafından dava açıldığı duyuruldu.

1996 yılında Hakkari Çukurca’daki terör saldırısında bir bacağını kaybederek gazi olan İzmirli Bülent Kocaoğlan, bankadan kredi çekerek medikal bir firmaya protez bacak taktırdığını ancak SGK’nın protez bacağın faturasını ödememesi sonucu bacağına haciz geldiğini iddia etmişti. Kocaoğlan’ın protez bacağını takan Teknik Ortopedi firması sahibi Mustafa Ünlü, Kocaoğlan’dan protez bacak takmaları karşılığında para tahsil edilmediğini belirterek, “Gazete ve televizyonlarda kendisine protez yaptırmak için bankadan kredi çektiği, krediyi de ödemeyip haciz işlemi yapıldığını gördük. Oysaki kendisi bu haberlere kadar firmamıza hiçbir ödeme yapmamıştır. Basında çıkan haberlerden sonra SGK tarafından kendisine protez bedelinin bir kısmı olarak 98 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu tutarın tamamını şirketimizin alması gerekirken Kocaoğlan tarafımıza sadece 50 bin TL’sini havale etmiştir. Geri kalan alacağımız 85 bin TL için hukuki işlem başlattık” dedi.

“GAZİLİK HASSASİYETİ İLE KAMUOYU ALDATILDI”

Kocaoğlan’ın psikolojisinin bozulmuş olabileceğini belirten Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kişinin gazi olması sebebiyle kamuoyu ve kurum tıpkı bizim gibi hassasiyet göstermiştir. Kamuoyuna kendisini mağdur olarak lanse eden kişi, demeç verdiği tarih itibarıyla tek bir kuruş dahi ödeme yapmamış olup kurum tarafından ödeme yapılmaması gaziyi değil, şirketimizi mağdur etmiştir. Toplumun gazilik hassasiyeti kullanılıp kamuoyu aldatılmıştır. Bülent Kocaoğlan hem protezimizi alıp kullanmış hem de paramızı SGK’dan alıp kullanmıştır. Dün itibarıyla kendisi hakkında adli işlemler başlatılıp icra takibi açmış bulunmaktayız. Geri kalan alacağımız 85 bin TL’dir.”

“FİRMAYA TOPLAM 98 BİN TL ÖDEDİM”

Gazi Bülent Kocaoğlan ise medikal firmaya geçen mart ayında 48 bin TL ödeme yaptığını belirterek, “SGK’nın bana toplamda 135 bin TL ödeme yapması gerekiyor. 98 bin TL’sini yatırdı. Firmaya olan borcumun 48 bin TL’sini zaten ödemiştim. 98 bin TL gelince firmaya 50 bin TL daha ödedim. Geriye 37 bin TL borcum kaldı. O parayı da SGK geri kalan paramı ödediği zaman yatıracağım” açıklamasını yaptı.